Izvor: B92, 08.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILOSEVIC U SREDU PRED TRIBUNALOM

Hag -- Pocetak sudjenja Slobodanu Milosevicu za zlocine pocinjene na Kosovu i Metohiji zakazano je za 12. februar, a bivsi jugoslovenski predsednik u sredu ce se pojaviti pred sudskim vecem Haskog Tribunala na pretpretresnoj konferenciji. Kako iz Haga javlja specijalni izvestac B92 Boris Drenca, Tuzilastvo bi pred sudskim vecem trebalo da saopsti definitivan broj svedoka, raspored njihovih svedocenja i da predlozi mere njihove zastite. Beogradski advokat Zdensko Tomanovic, koji je Milosevica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posetio u zatvoru, navodi da bi Milosevic mogao da, prilikom pojavljivanja na sudu, predlozi da pojedini svetski drzavnici budu pozvani kao svedoci. Ne zeleci da imenuje te drzavnike, Tomanovic je izjavio da je Milosevic spreman za nastup i dodao da je u interesu glavnog tuzioca Tribunala da pocetak sudjenja bude odlozen, jer jos nije spremno za pocetak sudjenja za ratne zlocine pocinjene na Kosovu.

Tuzilac, prema Tomanovicevim recima, ima dve mogucnosti da to ucini.

Jedna je da zalba na odluku da sudjenja Milosevicu ne budu objedinjena bude usvojena, a druga da do 12. februara neko od lica koje je optuzeno za dogadjaje na Kosovu bude dovedeno pred Haski tribunal i u tom slucaju bi bio odlozen pocetak sudjenja upravo zbog potrebe da to lice prodje kroz takozvanu preliminarnu fazu kroz koju je prosao Milosevic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.