Izvor: B92, 19.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MILOSEVIC ODGOVORAN, ALI JOS NEMA USLOVA ZA HAPSENJE"

Slobodan Milosevic je ucinio niz krivicnih dela protiv covecnosti i medjunarodnog prava kao predsednik Srbije i SR Jugoslavije, ali jos ne postoje uslovi za njegovo hapsenje, ocenjeno je u ponedeljak uvece na tribini Srpskog pokreta obnove u Kragujevcu, javlja Beta.

Na tribini je predsednik Kluba mladih SPO Milos Nikolic rekao da postoji "osnovana sumnja da je Slobodan Milosevic kao predsednik Srbije i predsednik SRJ pocinio vise krivicnih dela protiv covecnosti i medjunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava" i naglasio da je "na sudskim organima da tu krivicu dokazu". Kandidat za poslanika SPO u novom sazivu Skupstine Srbije Mirko Cikiriz istakao je da "jos ne postoje uslovi za hapsenje Slobodana Milosevica". "Samo u uslovima potpune depolitizacije sudstva i policije moze da se ocekuje hapsenje i pravedno sudjenje bivsem predsedniku drzave", rekao je Cikiriz. Na tribini je saopsteno da je peticiju za hapsenje Slobodana Milosevica u Kragujevcu potpisalo vise od 3.500 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.