Izvor: B92, 28.Jul.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILOSEVIC KANDIDAT SPS-a i JUL-a

Glavni odbor Socijalisticke partije Srbije potvrdio je u petak jednoglasno kandidaturu Slobodana Milosevica za predsednika SRJ - rekao je agenciji SRNA visoki funkcioner ove stranke. Kako javlja Beta na sednici je utvrdjen i izborni program, a za sefa izbornog staba izabrana je generalni sekretar partije Gorica Gajevic. Radio B2-92 saznaje da na sednici kojom je predsedavao Slobodan Milosevic nije bilo reci da li ce i sa kim SPS ici u predizbornu koaliciju. Takodje je odluceno da mesne i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opstinske organizacije socijalista otpocnu utvrdjivanje lista kandidata za poslanike i odbornike.

U saopstenju sa zatvorene sednice navodi se da je Izborni program SPS-a sacinjen u sedam tacaka i kako se navodi, ta stranka izrazava kontinuitet politike u proteklih deset godina. Glavne odrednice te politike su sloboda, nezavisnost i integritet zemlje, politicko resenje problema na Kosovu i Metohiji, okoncanje misije Kfora i UNMIK-a i vracanje Kosova i Metohije pod punu nadleznost Srbije i Jugoslavije, navodi SPS, javlja Beta.

"Ovi izbori ce, uvereni smo, pruziti punu podrsku politici herojske odbrane zemlje od agresora, obnovi porusenog i realizaciji razvojnih projekata, a marginalizovati one koji zele na vlast da dodju kao eksponenti agresora, izdajuci svoju zemlju, sabotirajuci obnovu, opravdavajuci zlocine agresora", porucio je Glavni odbor SPS-a. Ta stranka je ocenila da ce gradjani SRJ "masovnim izlaskom na biralista jos jednom jasno reci da nasa zemlja nije ni za predaju ni za prodaju i da zele sami da biraju svoju vlast i odlucuju o svojoj sadasnjosti i buducnosti". Glavni odbor je takodje ocenio da je volja naroda "najbolja prepreka svim pokusajima slabljenja SRJ, podsticanju podela i sukoba".

Glavni odbor Jugoslovenske levice odlucio je da ce ta stranka ucestvovati na svim izborima raspisanim za 24. septembar, i da kao kandidata za predsednika SRJ predlozi sadasnjeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica, javlja Beta. Kako prenosi Radio Beograd GO JUL-a je usvojio odluku o formiranju izbornog staba, kao i druge odluke kojima se regulise organizovanje i sprovodjenje izbornih aktivnosti. Dalje se ukazuje da JUL na predstojecim izborima ucestvuje sa ciljem da nastavi sprovodjenje svojih osnovnih programskih nacela, a to su, kako se navodi, "pre svega sloboda, nezavisnost Jugoslavije i ocuvanje mira u njoj". Na kraju se izrazava "najdublja nada" da ce predstojeci izbori "doprineti brzem razvoju zemlje, povecanju kvalitetu zivota svakog gradjanina i ocuvanju mira i slobode". Ni u ovom saopstenju nema informacija o eventualnim izbornim koalicijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.