Izvor: B92, 13.Feb.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILOSAVLJEVIC: BICE NASTAVLJEN TREND RASTA KUPOVNE MOCI

Beograd -- Prema podacima Ministarstva trgovine Srbije, za pokrice potrosacke korpe u decembru prosle godine je bila neophodno 1,5 prosecne neto-zarade. Ministar trgovine Slobodan Milosavljevic ocenio je u izjavi za B92 da je to pokazatelj da gradjani zive bolje nego proteklih godina, ali da to jos nije zadovoljavajuce. "Ne mozemo time biti zadovoljni i moramo i dalje povecavati zivotni standard, ali moramo biti i realni, da rast zivotnog standarda mora biti uskladjen s pokretanjem proizvodnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << produktivnoscu. Ocekujem da cemo do kraja godine prici tome da je za potrosacku korpu potrebna jedna neto-zarada, a verujem da ce trend rasta kupovne moci biti nastavljen tokom ove godine", kaze Milosavljevic.

Odgovarajuci na pitanje novinara da li su evidentirani ekstraprofiteri koji su se obogatili svercom raznih artikala, Milosavljevic je rekao da je to prakticno nemoguce. "Nismo uspeli da indentifikujemo ono sto se ocekivalo, a to su firme ili privatna lica koja su se tim uvozom obogatila. Evidencija koja je postojala za kvote i kontingente i koja postoji ukazuje samo na deo poslova koji je obavljan legalno. Tamo gde se krije ekstraprofit, a to su akcizni proizvodi i trgovina koja je obavljana nelegalno, sleperi koji su prelazili carinu, za taj deo price ovo ministarstvo nema odgovor", kaze Milosavljevic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.