MILO NISI USPEO: Carević ostaje na čelu izvršne vlasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2020, 01:06

"MILO NISI USPEO": Carević ostaje na čelu izvršne vlasti

Inicijativa o njegovoj smeni na sednici Skupštine opštine Budva koja je počela prvog dana vikenda, a trajala duže od ponoći, nije izglasana.

Predsednik opštine Budva Marko Carević ostaje na ovoj funkciji. Inicijativa o njegovoj  smeni na sednici Skupštine opštine Budva koja je počela prvog dana vikenda, a trajala  duže od ponoći, nije izglasana.

-Glasati se ne može kad nema kvoruma. U sali je  16 odbornika, kazao je predsednik SO Budva Krsto Radović, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 10 minuta iza ponoći.

Izražavajući žaljenje što su kolege iz opozicije napustili sednicu SO Budva, Radović je naveo  da će u skladu sa zakonom,  u roku najkasnije od tri meseca biti završena   sednica na kojoj će se odbornici izjasniti o smeni predsednika opštine Marka Carevića.

Sednica Skupštine opštine (SO) Budva, na čijem je dnevnom redu bio predlog da se glasa za smenu predsednika Opštine Budva Marka Carevića počela je prvog dana vikenda, a završena u noći između subote i nedelje.

Radović je  kazao "Radilo se dostojanstveno u granicama mogućeg", odbornik Dragan Krapović   je podsetio na  zakonske i statutarne norme.

- Predsednik SO Bar je sve uradio  u skladu sa zakonom - kazao je Krapović.

Iz DPS –a su naveli da očigledno nije bilo volje da se odbornici izjasne o podnesenoj inicijativi.

- Napustićemo sednicu i o daljim koracima obavestićemo javnost, kazala je odbornica DPS-a Snežana Kuč.

Na maratonskoj  sednici Skupštine opštine Budva, u drugom delu sednice, koja je nastavljena u večernjim satima, u fokusu je bio nezavisni odbornik Stevan Džaković koji je  2016. godine bio na listi DF, ali  je potpisao incijativu Crnogorske o smeni predsednika opštine Budva Marka Carevića.

- Ja sam protivustavni odbornik. Politikom se bavim  12 godina. Nisam član ni jedne partije. Ovde sam da podržim Crnogorsku koja je podnela incijativu za smenu Marka Carevića, da je podržim  u njenoj kurioznosti - kazao je Džaković navodeći da je pred opštinom bio poziv na linč i zahvalio se policiji.

Menadžer Opštine Budva Milo Božović (DF) kazao je da nije pretio Stevanu Džakoviću već mu rekao šta misli o njemu.

- Ovo je politička korupcija - ti si uzeo pare. Vrati mandate nama, a pare DPS-u - kazao je Božović.

Nezavisni  odbornik Stevan Džaković, kazao je za skupštinskom govornicom da je "Krizu  vlasti izazvala opozicija, DF i Demokrate,  jer nisu sproveili otvorene izborne liste, što je bila njihova zakonska obaveza i predizborni program".

- Džakoviću  ono što ste uradili je politička korupcija - ocenio je Krapović.

Odbornica DF Nataša Mitrović kazala je Stevanu Džakoviću da mandat nije iz kuće doneo te ga pozvala da isti vrati.

- Čoveka su juče vodili, bio je drogiran, danas si se raspištoljio,  pod fiksacijom si. Džakoviću, vrati mandat.Nije ti ga tata ostavio. Čeka te na govornici da  poptišeš - kazala je odbornica Mitrović.

Milo, nisi uspio! Budva je i dalje OPOZICIONI grad!🙏

Posted by Vladislav Dajkovic on Saturday, May 30, 2020

Budvanski odbor Građanskog pokreta URA, takođe,  je pozvao nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da promeni najavljenu odluku i ne dozvoli da se na vlast vrati kriminalna Demokratska partija socijalista (DPS).

- Ne mislim da Batu Careviću treba suditi bez suđenja. Ako je za nešto kriv, treba mu suditi u institucijama - kazala je odbornica Građanskog pokreta URA Božana Jelušić i obraćajući se Džakoviću  istakla-Mandat pripada DF. Ona je mišljenja da ovo što se dešava u Budvi ne može dobro doneti DPS-u.

- Mandati su mandate, nemamo još otvorene liste. Nemojmo ovo raditi i vratimo se na početne pozicije i spasimo ovaj grad - kazala je Jelušić.

Nezavisni  odbornik Stevan Džaković, kazao je za skupštinskom govornicom da je "Krizu  vlasti izazvala opozicija, DF i Demokrate,  jer nisu sproveili otvorene izborne liste, što je bila njihova zakonska obaveza i predizborni program".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.