MILO NEĆE POBEDITI CRKVU BOŽIJU Amfilohije poručio režimu u Podgorici - spremni smo na dijalog, vi vodite monolog

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 11:14

"MILO NEĆE POBEDITI CRKVU BOŽIJU" Amfilohije poručio režimu u Podgorici - spremni smo na dijalog, vi vodite monolog

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije saopštio je da je Crkva otvorena za dijalog o Zakonu o slobodi veroispovesti, ali da je vlast ta koja je navikla na monolog.

On je rekao da posle Petrovdana (12. jula) nemaju šta da očekuju od vlasti.

- Mi smo otvoreni za dijalog. Crkva je po svojoj prirodi crkva dijaloga. Oni su uveli monolog, a navikli su to od svojih učitelja, kazao je mitropolit Amfilohije, izražavajući nadu da će Skupština ipak ukinuti sporne odredbe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zakona.

Uoči predstojećih izbora, mitropolit je pozvao građane koji veruju u Boga da ne glasaju za one koji se "tako odnose prema Crnoj Gori".

- Predsednik je rekao da će pobediti Srpsku pravoslavnu crkvu. Kako da pobedi Crkvu Božiju? Crkva pobeđuje, pobeđuje pravda, ljubav. Poistovećivanje Crkve sa nacijom stvorilo je sekte koje postoje. I grupa srpskih nacionalista, koji poistovećuju Crkvu sa nacijom, takođe je odrasla u period marksizma, i proizvodi drugu grupu nacionalista. Ni jedni ni drugi ne znaju šta je Crkva, poručio je mitropolit Amfilohije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.