MILIONI ZA NADZOR IZGRADNJE U GORNJEM MILANOVCU

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILIONI ZA NADZOR IZGRADNJE U GORNJEM MILANOVCU

GORNJI MILANOVAC - Nadzornim organima za rekonstrukciju gimnazije u Gornjem Milanovcu, prema izveštaju stručnih službi Skupštine opštine, isplaćeno je iz opštinskog budžeta gotovo milion i po dinara, što je izazvalo burnu raspravu na današnjoj sednici lokalnog parlamenta.

Većina u opštinskom parlamentu, koju čine Socijalistička partija Srbije i Demokratska stranka, odbila je predlog opozicione Demokratske stranke Srbije da se formira anketni odbor koji bi utvrdio zloupotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u javnim preduzećima i utvrdio obavezu vraćanja neopravdano isplaćenog novca.

Najveći broj onih koji su primali naknadu zaposlen je u javnim preduzećima i uz redovnu platu dobijali su od 0,6 do dva odsto od vrednosti izvedenih radova. Najveći iznos isplaćen je inženjerki zaposlenoj u Javnom preduzeću za izgradnju opštine na poslovima investicija i ona je primila 522.000 dinara za nadzor, dok je inženjer zaposlen u Elektrodistribuciji primio 249.000 dinara. Veliki dodaci isplaćeni su i za nadzor izgradnje seoskih školskih objekata.

Odbornica Liberalno-demokratske partije Tatjana Milošević upitala je kako je moguće da se isplaćuju velike sume dodatnog novca za nadzor koji je vršen u radno vreme ljudima kojima je nadzor investicija redovan posao.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Milioni za nadzor izgradnje gimnazije

Izvor: Glas javnosti, 12.Feb.2011, 07:07

GORNJI MILANOVAC - Nadzornim organima za rekonstrukciju gimnazije u Gornjem Milanovcu, prema izveštaju stručnih službi Skupštine opštine, isplaćeno je iz opštinskog budžeta gotovo milion i po dinara, što je izazvalo burnu raspravu na današnjoj sednici lokalnog parlamenta...Većina u opštinskom...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.