MILIONI INDIJACA OSTALI BEZ POSLA ZBOG VANREDNIH MERA: Premijer Modi uputio izvinjenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILIONI INDIJACA OSTALI BEZ POSLA ZBOG VANREDNIH MERA: Premijer Modi uputio izvinjenje

Zabrana kretanja je primorala desetine hiljada ljudi, uglavnom mladih radnika, ali i porodica, da napuste domove u Nju Delhiju, dok su bez posla ostali milioni Indijaca koji žive od dnevne zarade.

Indijski premijer Narendra Modi izvinio se danas građanima zbog uvođenja tronedeljne zabrane kretanja u celoj zemlji, ocenivši da je ta mera oštra, ali potrebna za pobedu u borbi protiv pandemije novog korona virusa.

- Izvinjavam se zbog preduzimanja ovih oštrih koraka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su izazvali teškoće u vašim životima, naročito siromašnih. Znam da će neki od vas biti ljuti na mene, ali ove teške mere su potrebne za pobedu u ovoj bici - rekao je Modi u mesečnom obraćanju naciji.

Naredba da niko od 1,3 milijarde stanovnika Indije ne sme da izađe iz kuće, osim radi odlaska do prodavnice i apoteke, stupila je na snagu u sredu, a za cilj ima da spreči širenje korona virusa.

Oštra mera je usvojena s obzirom da zdravstveni sistem Indije već radi u punom kapacitetu.

Indian Prime Minister Narendra Modi apologizes to the public for imposing a three-week national lockdown, calling it harsh but “needed to win” the battle against the coronavirus pandemic. https://t.co/qB94NToLuo

— The Associated Press (@AP) March 29, 2020

Stručnjaci navode da je lokalno širenje zaraze neizbežno u Indiji, gde desetine miliona ljudi žive u gusto naseljenim urbanim područjima, u skučenim uslovima i bez redovnog pristupa čistoj vodi.

U Indiji je zaraza korona virusom do sada potvrđena kod više od 900 osoba, od kojih je 25 umrlo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.