MILION DOLARA ZA PRVIH PET KOJI SE VAKCINIŠU: Država u okviru lutrije prevazilazi slab odziv na imunizaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 08:05

MILION DOLARA ZA PRVIH PET KOJI SE VAKCINIŠU: Država u okviru lutrije prevazilazi slab odziv na imunizaciju

Jasno su propisani i uslovi za učestvovanje

Američka savezna država Ohajo nagradiće sa milion dolara pet ljudi koji prime vakcinu protiv korona virusa u okviru lutrije koja je pokrenuta kako bi se prevazišao slab odziv koji predstavlja problem širom SAD.

Guverner Ohaja Majk De Vajn najavio je da će dobitinici nagrade biti izvlačeni jednom nedeljno, a prvo izvlačenje zakazano je za 26. maj, prenosi BBC.

U trci za milion dolara mogu da učestvuju samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << punoletni građani, a osobe mlađe od 18 godina imaće šansu da osvoje pune školarine za Javni fakultet Ohaja.

De Vajn je rekao da će nagrade biti isplaćivane iz sredstava za borbu protiv korona virusa savezne vlade.

U SAD, koje su vodeća zemlja u svetu po broju vakcinisanih bar jednu dozu vakcine primilo je 58,7 miliona ljudi, dok je u Ohaju taj procenat 42 odsto.

Predsednik Džo Bajden rekao je ranije da je cilj njegove administracije da do 4. jula, Dana nezavisnosti, bude vakcinisano 70 odsto odraslih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.