MILATOVIĆ POLOŽIO ZAKLETVU: Crna Gora zvanično dobila novog predsednika (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2023, 13:04

MILATOVIĆ POLOŽIO ZAKLETVU: Crna Gora zvanično dobila novog predsednika (VIDEO)

Sa dvadesetak minuta zakašnjenja, predsednica Skupštine Danijela Đurović otvorila je sednicu parlamenta na kojoj je Milatović položio zakletvu i stupio na dužnost predsednika Crne Gore.

Đurović je, nakon intoniranja himne, kazala da će Milatović položiti zakletvu u skladu sa Ustavom.

- Ustav je propisao institut obavezu poglaganja zakletve. Iako je čine reči, ona nije samo reč. Reč je bila i treba da ostane tvrđa od kamena, i od ovog našeg crnogorskog. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zakletva je nešto više i uzvišenije o svih reči. Očekujem da javno izgovorena i protokolarno data reč svakog zvaničnika ima i težinu i odgovornost. Tu odgovornost imamo posebno mi, donosioci odlulka - navela je.

Đurović je kazala da bogata tradicija parlamentarnizma daje pravo Crnoj Gori da se pohvali mnogim postignućima, ali da su pred njom obaveze ubrzanja evropskog puta, očuvanja stabilnosti...

- U svim ovim procesima očekujemo kvalitetan doprinos novizabranog predsjednika, od kog očekujemo da radi na ujedinjenju građana i da dostojno predstavlja Crnu Goru - rekla je Đurović, nakon čega je pozvala Milatovića da položi zakletvu.

Milatović je položio zakletvu.

"Zaklinjem se da ću dužnost predsednika vršiti odgoovrno, časno, savesno, pravedno i nepristrasno, po Ustavu i zakonu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Crna Gora dobila novog predsednika, Jakov Milatović položio zakletvu

Izvor: Danas, 20.Maj.2023

Vijesti/Luka ZekovicJakov Milatović stiže sa suprugom na inauguraciju Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović položio je u Podgorici na svečanoj sednici Skupštine zakletvu nad Ustavom te zemlje, preuzimajući petogodišnji predsednički mandat. „Zaklinjem se da ću dužnost predsednika...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.