MILATOVIĆ O POPISU STANOVNIŠTVA: Izjasniću se kao Crnogorac koji govori srpskim jezikom

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2023, 12:54

MILATOVIĆ O POPISU STANOVNIŠTVA: Izjasniću se kao Crnogorac koji govori srpskim jezikom

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović kaže da se tako izjasnio i na prethodnom popisu 2011. godine.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović ponovio je da će se na predstojećem popisu stanovništva izjasniti kao Crnogorac, koji govori srpskim jezikom.

Tako se, kaže Jakov Milatović, izjasnio i na popisu održanom 2011. godine, kao i njegova porodica.

- Po nacionalnoj pripadnosti sam Crnogorac, a govorim srpskim jezikom - rekao je Milatović, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gostujući na podgoričkoj Adria televiziji, prenosi portal RTCG.

Vlada Crne Gore donela je odluku o odlaganju popisa za 30. novembar. Prethodnom Vladinom uredbom bilo je predviđeno da popis bude sproveden od 1. do 15. novembra.

Sastanak premijera Milojka Spajića sa predstavnicima vladajuće većine, opozicije, civilnog sektora i državnih institucija uključenih u organizovanje popisa, koji je juče održan u Vladi i na kome je trebalo da se razgovara o izmenama Zakona o popisu i uspostavljanju softverskog rešenja za kontrolu unešenih podataka završen je bez konkretnog dogovora.

Demokratska partija socijalista ostaje pri bojkotu popisa stanovništva Crne Gore, iako su kod premijera Milojka Spajića "videli spremnost" da se ispune uslovi DPS za održavanje popisa, ali za to nema dovoljno vremena do 30. novembra kada bi trebalo da počne popisivanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.