MILATOVIĆ NAJAVIO VELIKE PROMENE U CRNOJ GORI: Novi predsednik donosi velike reforme u srpsku Spartu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2023, 13:33

MILATOVIĆ NAJAVIO VELIKE PROMENE U CRNOJ GORI: Novi predsednik donosi velike reforme u srpsku Spartu

Nakon polaganja zakletve i preuzimanja dužnosti predsednika Crne Gore, Jakov Milatović je poručio da će biti predsednik svih njenih građana, ali da posao koji očekuje državu neće biti kratkoročan i lak.

Poručio je da će prioritet svih prioriteta biće ubrzanje Crne Gore ka Evropskoj uniji, ali će se založiti i za eliminisanje unutrašnjih podela, izgradnju jakih institucija, nepristrasnu pravdu i društvo jednakih šansi.

Zahtevaće, kazao je, punu posvećenost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da u Crnoj Gori više ne bude podela za koje je rekao da se izazivaju veštački da se prikrije rastakanje opštih dobara i uvećanje ličnog bogatstva.

- Vreme je da izađemo iz busija i da se okupimo oko onoga što je zajednički imenitelj svih – a to je ljubav prema Crnoj Gori. Predstavljaću svakog od nas u naporima da tamo gde su nas delili iznađemo slogu. Pomirena Crna Gora je jedina prava Crna Gora - poručio je Milatović.

Rekao je da oseća posebnu čast i ponos što polaganjem zakletve preuzima dužnost predsednika.

- Smatram privilegijom, ali i najvećom odgovornošću, što sam dobio priliku da budem na čelu zemlje u kojoj sam rođen, koju beskrajno volim, u čije temelje su životno delo utkale generacije mojih predaka... I da sam mogao da biram, rodio bih se baš ovđe, na najlepšem parčetu zemlje protkanom viševekovnom borbom za opstanak, ušuškanom između mora i kamena. Inspiraciju na funkciji tražiću u nadahnuću Balšića, Vojislavljevića, Petrovića, antifašističkoj borbi Crne Gore i pragalaštvu postratnih generacija. Biću istinski predsednik svih građana, nezavisno od njihove političke, verske i nacionalne pripadnosti ili bilo kog drugog ličnog svojstva - naveo je Milatović.

Istakao je da Crna Gora više nikada ne sme da dozvoli da se bilo koji pojedinac oseća obespravljeno.

- Moja misija je Crna Gora jednakih šansi za sve građane, u kojoj su vredan rad i obrazovanje glavni faktori za uspeh u životu. To je moja priča za koju želim da postane priča svih nas u Crnoj Gori. Biću kohezivni faktor u zajedničkoj borbi za bolju Crnu Goru. Izgradnja demokratskih institucija zadatk je svih - kazao je Milatović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.