MILANOVIĆ ZAHTEVA OD GRKA PUŠTANJE HRVATSKIH NAVIJAČA! Policija ima pravo da ih drži pet dana i to sad ističe, treba da ih puste

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2023, 21:53

MILANOVIĆ ZAHTEVA OD GRKA PUŠTANJE HRVATSKIH NAVIJAČA! "Policija ima pravo da ih drži pet dana i to sad ističe, treba da ih puste"

Bed blu bojsi uskoro idu kući

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ocenio je danas da grčke vlasti sada treba da puste veliku većinu hrvatskih državljana koji su privedeni nakon nereda i sukoba Bed blu bojsa i navijača AEK u kojima je poginuo grčki navijač.

On je rekao da policija ima pravo da privedene navijače drži pet dana.

- Očekujem da se vrlo brzo, a to znači u ovih pet dana koliko im zakon daje, izdvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odgovorni, oni koji su stvarno odgovorni, ako takvih ima - rekao je Milanović i dodao da tih pet dana sad ističe.

On je kazao da sada grčka vlast može da drži svih 100 pritvorenih kroz "nekakav frizirani pritvor" i da bi to imalo elemente "krvne osvete ili kolektivne odgovornosti", preneo je portal Index.hr.

- I ako im svima daju pritvor, 100 ljudi, nezavisno zbog čega su oni išli dole, išli su da se mlate, a to ne mogu da podržim, to je naprosto čudno ponašanje, ali građani imaju svoja prava. Okolnosti tog gubitka života, ubistva nisu razjašnjene, ne zna se - rekao je Milanović za Dnevnik Nove TV.

U neredima u atinskoj četvrti Nea Filadelfija, u ponedeljak je smrtno stradao navijač AEK-a Mihalis Kacuris (29) koji je preminuo je od više uboda nožem zadobijenih tokom tuče više desetina navijača koja se dogodila dan pre utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na stadionu AEK-a.

Zbog povreda su zbrinuta još četiri Grka i četiri Hrvata, a uhapšeno je oko 100 ljudi, uglavnom navijača Dinama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.