MILANOVIĆ VERUJE U POBEDU, KOSOROVA U SJAJAN REZULTAT

Izvor: Kurir, 03.Dec.2011, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILANOVIĆ VERUJE U POBEDU, KOSOROVA U SJAJAN REZULTAT

Prema rezultatima anketa, Kukuriku koalicija je glavni favorit za fomiranje buduće vlade

ZAGREB - Kandidat za premijera opozicione Kukuriku koalicije, lider Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović izrazio je večeras u Zagrebu uverenje u pobedu koalicije levog centra na predstojećim parlamentarnim izborima.

"Dva dana su do pobede što je tek početak posla. Dajte nam poverenje, nećemo vas izneveriti. Čekaju nas velike odluke, ali i velike šanse", poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Milanović na završnom skupu koalicije koji je održan na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića. On je istakao da će ta koalicija preuzeti odgovornost za donošenje ključnih odluka koliko god možda bile nepopularne ili teške.

Prema rezultatima anketa, ta koalicija je glavni favorit za fomiranje buduće vlade koja će Hrvatsku uvesti u Evropsku uniju. I najveći konkurent Kukuriku koalicije, vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) održala je večeras u Zagrebu završni predizborni skup. Premijerka i predsednica HDZ Jadranka Kosor pozvala je građane da glasaju "hrabro za stranku koju je utemeljio Franjo Tuđman" i izrazila uverenje da će, uprkos anketama, ta stranka ostvariti "sjajan rezultat".

"Moramo okupiti sve one koji misle hrvatski", poručila je Kosorova. Na skupu HDZ-a na zagrebačkom jezeru Bundek bio je i sin prvog predsednika Hrvatske, pokojnog Franje Tuđmana, Miroslav koji je kandidat na listi HDZ-a za 1. Izbornu jedinicu (grad Zagreb i okolina). Na oba završna predizborna skupa okupilo se, prema novinarskim procenama, tek nekoliko stotina građana. U Hrvatskoj u ponoć počinje izborna tišina koja će trajati do zatvaranja birališta u nedelju u 19 časova. Zvanični deo kampanje za izbore za sedmi saziv Sabora Hrvatske trajao je nepune tri nedelje što je najkraća kampanja u Hrvatskoj do sada.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.