Izvor: B92, 28.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILANOVIC SE SMEJAO PORODICAMA ZRTAVA

Beograd -- U procesu protiv bivseg direktora RTS-a, Dragoljuba Milanovica, danas je doslo do incidenta, kada se - navodno - optuzeni smejao porodicama zrtava. Usledila je burna reakcija clanova porodica, posle cega su neki od njih udaljeni iz sudnice, a sa njima su se solidarisali i ostali osteceni.

U izjavi za TV B92, advokat tuzbe, Slobodan Sisic, opisao je taj incident: "Moja je procena da je incident izazvao cinicni smeh okrivljenog Milanovica, upucen na primedbu jednog od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << roditelja upucenu gospodinu Pajcinu, svedoku na moja neka postavljena pitanja, kad je odgovarao da ne zna, da se ne seca, da to nije u njegovoj nadleznosti.

Tada se gospodin Milanovic okrenuo ka jednom od roditelja, koji je tako reagovao i cinicno se nasmejao i to je izazvalo uzasan revolt. U stvari sve familije poginulih, a bilo ih je danas desetak, skocile su i napravila se guzva i gospodin Kuzman Stojmenovski doziveo je nervni slom, bas zbog beskrupuloznog ponasanja gospodina Milanovica u tom trenutku", rekao je Sisic.

Medjutim, branilac Dragoljuba Milanovica, Branimir Gugl, tvrdi potpuno suprotno. U saopstenju koje je stiglo u redakciju B92 navodi se da je do incidenta doslo posto je advokat Sisic postavljao neumesna pitanja svedoku pukovniku Pajcinu. Tada je, navodi Gugl, Kuzman Stojmenovski, uz podrsku drugih ostecenih poceo da vredja svedoka, ali i Milanovica, kome je, navodno, rekao: "Ubio si mi sina, ubicu ja tvog". Jedina optuzenikova reakcija bila je, kako tvrdi njegov advokat: "Valjda vam je NATO ubio decu".

Ceo incident odvio se u toku svedocenja pukovnika VJ, funkcionera Saveznog ministarstva odbrane Petra Pajcina, koga je ministar oslobodio obaveze cuvanja vojne tajne.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.