Izvor: B92, 04.Apr.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIHAJLOVIC ZAVRSIO POSETU BECU

Potpredsednik Vlade Srbije i republicki ministar unutrasnjih poslova Dusan Mihajlovic zavrsio je trodnevnu bilateralnu posetu Austriji obracanjem predstavnicima stalnih Misija zemalja-clanica u Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju. Kako javlja dopisnik Radija B92, Mihajlovic je saopstio da je predstavnike OEBS upoznao s naporima Vlade u Beogradu da ostvari obecanja data njenim biracima, te da sto pre resi postojece probleme u zemlji. Mihajlovic je rekao da, kada je rec o pravdi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nove vlasti nastoje da rasvetle "sva ona teska krivicna dela iz proslosti koja jos nisu razresena i koja su izazvala opravdanu uznemirenost kod gradjana". "Trebace nam 2-3 meseca mukotrnih istraga da bismo rasvetlili najveci deo tih teskih krivicnih dela, pre svega pljacki budzeta i politicka ubistva, te da ove rezultate potom predamo organima pravosudja", rekao je Mihajlovic.

U izjavi jugoslovenskim novinarima, Mihajlovic je istakao da je njegov govor naisao na razumevanje prisutnih, te da je Predsedavajuci Stalnog saveta, rumunski ambasador Liviju Bota, u zakljucnom izlaganju potvrdio spremnost OEBS da koordinira napore Medjunarodne zajednice u pomoci tranzicije SRJ. Mihajlovich je takodje rekao da su prisutne diplomate pokazale veliko interesovanje za aktuelnu situaciju na jugu Srbije i sprovodjenja tzv, Covicevog plana. Prema njegovim recima, predstavnici 55 zemalja-clanica izrazili su zadovoljstvo primenom plana za mirno resenje krize, "uprkos protivljenju ekstremista".

Komentarisuci izjavu premijera Zorana Djindjica "Boston Gloubu", koji je rekao da ce Mirjana Markovic takodje biti optuzena za ubistva, Mihajlovic je rekao da on "za sada ne raspolaze podacima da je protiv nje pokrenuta istraga", javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.