MIHAJLOVIĆ: Pajtić će nastaviti Šešeljevu politiku, svi moramo da se zaštitimo od njega!

Izvor: Press, 09.Dec.2014, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIHAJLOVIĆ: Pajtić će nastaviti Šešeljevu politiku, svi moramo da se zaštitimo od njega!

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da građane treba zaštiti od vojvođanske vlade premijera Bojana Pajtića, jer ona nema legitimitet, kao i da on ne može u ime građana.
Mihajlović je rekla novinarima u vladi povodom pisma koje je lider DS Pajtić uputio ambasadorima o kršenju prava i politčkom progonu u Srbiji, da je nerealizacija projekta gradnje Žeželjevog mosta u Novom Sadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << upravo primer koliko je loše po građane kada neko bez legitimiteta pokušava da se održi na vlasti.
"Mislim da svi treba da se zaštitimo od Pajtićeve vlade i da su građani Srbije vrlo jasno na poslednjim izborima, sa šest odsto podrške, rekli da žele zaštitu od te vlade", rekla je Mihajlović, koja je potpredsednica SNS.Ona je kazala da Pajtić pokušava po svaku cenu da ostane na vlasti i da je to pokazao i time što je pokušao da tu vlast održi ili prekomponuje sa poslanicima SRS odnosno Šešeljevim poslanicima.

PROČITAJTE JOŠ:
Vulin:Priča o konkursu završena, vlada donela odluku
Vučić: Borba protiv korupcije je trajna misija društva
Devenport:Pregovori Srbije i EU nisu stali
   
"To meni govori da će Pajtić verovatno da nastavi Šešeljevu politiku. Ova vlada ide potpuno drugim smerom, ide ka Evropi, u reforme i investicije, ali ono što mislim da je posebno neobično u tom pismu je to što Pajtić, kako on kaže, u ime svih koji drugačije misle, šalje to pismo, a moje pitanje je odakle mu pravo da na taj način krši tuđa ljudska prava, jer on ne zna šta drugi misle", poručila je Mihajlović.Mihajlović, ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, kaže da je Pajtić imao apsolutnu vlast u Vojvodini u prethodnih osam godinam, ali da je izgubio legitimitet.
"Žeželjev most je upravo primer šta znači kada neko ko nema legitimitet pokušava da se održi na vlasti i kolika je šteta za građane", istakla je Mihajlović.Ona ističe da pokrajinska vlada i Fond za kapitalne investicije igraju "dobrog i lošeg policajca" sa njenim ministarstvom vladom i da zato taj projekat stoji.Mihajlović naglašava da je to vrlo važan infrastrukturni projekat za građane i da je ministarstvo ispunilo sve obaveze i dostavilo njima sve što je potrebno za realizaciju projekta, kao i da je održano najmanje 40 sastanaka.
Ona je rekla da je pretila opasnost da se izgubi finansiranje za lot 3 odnosno pristupne saobraćajnice za most i da smo to sačuvali samo zbog dobre volje Evropske komisije.U januaru 2011. potpisan je ugovor o gradnji Žeželjevog mosta koja će koštati 45,3 miliona evra, od čega će EU izdvojiti 26,1 milion evra.Stari Žeželjev most kod Novog Sada pušten je u saobraćaj 1961. godine, a srušen tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

DS: Mihajlović da povede računa o sopstvenom legitimitetu

Izvor: Press, 09.Dec.2014

Demokratska stranka poručila je danas potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović da vodi računa o svom poslu i legitimitetu, a da ne napada one koji kritikuju situaciju u društvu. . Demokrate su u saopštenju za medije reagovali...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.