Izvor: B92, 22.Feb.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MICUNOVIC U BECU

Predsednik Veca gradjana jugoslovenskog parlamenta i sef delegacije Skupstine Savezne republike Jugoslavije pri Parlamentarnoj skupstini Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Dragoljub Micunovic doputovao je u sredu uvece u Bec gde ce u cetvrtak i petak ucestvovati u radu stalnog komiteta parlamentarne skupstine OEBS-a, javlja dopisnik Radija B92 iz Beca Lidija Popovic.U izjavi za Radio B92 i agenciju Beta, Micunovic je saopstio da ce se tokom boravka u Becu videti sa velikim brojem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvanicnika OEBS-a. "Ocekujem da cemo biti dobro primljeni i da cemo se ukljuciti u rad ove organizacije koja se brine o bezbednosti Evrope", rekao je on dodajuci da ce i jug Srbije biti jedna od tema koju ce podstaci u razgovorima u Becu. Micunovic je podsetio da je ovo prvo ucesce predstavnika Jugoslavije u radu Parlamentarne skupstine OEBS-a nakon sto je obnovljeno clanstvo SRJ u toj medjunarodnoj organizaciji.

U izjavi za Radio B92, Micunovic rekao da bi u petak trebalo da ucestvuje u diskusiji posle izvestaja koji ce predstaviti ad hok komitet za Kosovo. Prema njegovim recima, u OEBS-u ima najava da bi slican ad hok komitet mogao da bude formiran kako bi pratio bezbednosnu situaciju na jugu Srbije.

Na dvodnevnom zasedanju Stalnog komiteta Parlamentarne skupstine OEBS-a ucestvovace predsedavajuci ove organizacije, rumunski sef diplomatije Mirce Dzoana, predsednici parlamenata i sefovi misija 55 zemalja clanica kao i najvisi predstavnici svih tela ove organizacije. Na zasedanju u Becu Stalni komitet razmatrace razvoj situacije u zemljama clanicama kao i rezultate prethodne, osme ministarske konferencije OEBS-a, koja je odrzana krajem novembra prosle godine u austrijskoj prestonici, saopsteno je u sredistu OEBS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.