Izvor: B92, 06.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MICUNOVIC: SITUACIJA NA JUGU JE POD KONTROLOM

Predsednik Demokratskog centra Dragoljub Micunovic ocenio je da incidente na administrativnoj granici centralne Srbije sa Kosovom izazivaju snage porazene od Demokratske opozicije Srbije i predsednika Demokratskog saveza Kosova Ibrahima Rugove, koji je pobedio na lokalnim izborima u pokrajini. "Mi sa velikom paznjom pratimo sve sto se dogadja na jugu Srbije. Vojska i policija su u punoj pripravnosti, ali mi necemo dozvoliti ekstremistima da nas isprovociraju. Situacija je pod kontrolom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mada verujem da ce tu i tamo biti pojedinacnih provokacija", rekao je Micunovic.

Kako prenosi Beta, Micunovic je rekao da, pored provokacija albanskih terorista na jugu Srbije, postoji i "jedna vrsta provokacija" koja dolazi od snaga za koje "ne zna da li se nalaze u opoziciji ili jos u nekoj vrsti vlasti". On je rekao da su to snage koje "nisu dozvolile da se Kosovo u pravom smislu integrise, koje su bili srecne sto Albanci na Kosovu ne izlaze na izbore i ne idu u skole, sto su potpuno odvojen svet" i koje se sada "udaraju u prsa da ce braniti i odbraniti Kosovo". "Oni sada insistiraju da dobiju rec o tome. Dobice je, imacemo zasednje Skupstine SRJ koje ce tome biti posveceno, neka kazu sta jos imaju da kazu ovom narodu o Kosovu, ali ce imati sta i o sebi da cuju na toj debati", kazao je Micunovic.Micunovic je rekao da se i sada ponavlja "manir" prethodnih partija na vlasti, a to je da SPS, JUL i SRS svojim "partijskim, malim i lokalnim ciljevima" podredjuju drzavne interese i na tome pokusavaju da zarade neki politicki poen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.