MI SMO U RATNOM STANJU U hrvatskoj bolnici 70 odsto pacijenata na respiratoru umire

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 12:11

"MI SMO U RATNOM STANJU" U hrvatskoj bolnici 70 odsto pacijenata na respiratoru umire

Varaždinska bolnica gubi bitku sa koronom, pacijenti u šatorima

Direktor bolnice u Varaždinu Nenad Kudelić rekao je na konferenciji za medije da je u poslednja 24 sata umrlo 10 covid-pacijenata, a da više od 70 posto pacijenata na respiratoru u Varaždinu umre.

- Mi smo u ratnom stanju! Izgleda da će šatori morati biti i novi stacionarno odeljnjenje -izjavio je.

- Juče smo morali aktivirali vojne šatore. Radimo na povećanju dodatnih kapaciteta. Moraćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << aktivirati alternativne lokacije. Svi lekari i ostalo zdravstveno osoblje se trudi, ali sve manje je moguće primiti sve ostale pacijente - istaknuo je.

Pozvao je sve stanovnike na odgovornost jer samo se pridržavanjem mera može suzbiti epidemija.

- Apelujem na sve građane na odgovorno ponašanje. Ne možemo epidemiju zaustaviti mi. Ona se može zaustaviti na izvoru, izbjegavanje okupljanja i svih situacije zbog kojih dolazi do transmisije bolesti. Moramo usporiti epidemiju jer nam u protivnom sledi slom zdravstvenog sistema - naglasio je Kudelić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.