MI SMO OPOZICIJA VLASTI, A NE DRŽAVI Aleksandar Pavić posle konsultacija o mandataru OTKRIO zašto Nestorović nije došao

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 11:57

"MI SMO OPOZICIJA VLASTI, A NE DRŽAVI" Aleksandar Pavić posle konsultacija o mandataru OTKRIO zašto Nestorović nije došao

Sastanak protekao formalno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade sa predstavnicima izborne liste "Mi-glas naroda, prof. dr. Branimir Nestorović" oko 9.30 časova.

Na razgovoru je bio poslanik liste "Mi - glas iz naroda" Aleksandar Pavić, a na pitanje zašto nije došao Branimir Nestorović, rekao je da će on otići na pokušaj Konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda.

Pavić je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novinarina nakon konsultacija kod predsednika rekao da je sastanak protekao formalno.

- Mi smo ispoštovali formalno poziv predsednika države, dali smo na znanje ono što smo govorili sve vreme da smo mi opozicija vlasti a ne državi - rekao je Pavić.

On je ponovio da su se odazvali formalno na konsultacije, obavestili predsdenika da nemaju većinu, kao i da će da predlažu mandatara i da će svakako biti na pozicijama na kojima su bili i ranije.

Na pitanje da li će on podržati konstituisanje skupštine, Pavić je rekao novinarima da neće i da njihov stav ostaje isti.

- Mi nećemo podržati većinu i zalažemo se za raspisivanhje novih izbora u Breogradu - rekao je Pavić.

Lista "Mi glas iz naroda" osvojila je 13 mandata na decembarskim izborima, ali je u međuvremenu došlo do podela u tom pokretu.

Vučić je u ponedeljak, 26. februara započeo konsultacije o mandataru, a razgovore je obavio sa manjinskim listama - Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi i Ruska stranka – Slobodan Nikolić.  

Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.