MI SMO NA VAŠOJ STRANI Vučić progovorio o Zakonu o eksproprijaciji i uputio jasnu poruku građanima Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2021, 19:29

"MI SMO NA VAŠOJ STRANI" Vučić progovorio o Zakonu o eksproprijaciji i uputio jasnu poruku građanima Srbije

Sada je sve jasno

Aleksandar Vučić se vanredno obraća naciji po pitanju Zakona o eksproprijaciji. Predsednik Srbije je objasnio o čemu se zapravo radi.

- Moj savet Vladi je da ne donosi nikakav novi Zakon o eksproprijaciji, već da sve firme koje moraju da rade u infrastrukturama, da rade i da vidimo da li možemo da dođemo do velikog društvenog kocenzusa. Nadam se da će Vlada posle moje odluke odlučiti da ne ide u Skupštinu.

Želim da vas odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obavestim o Zakonu o referendumu - potpisao sam ga i u njemu nema ništa protivustavno.

- Ono što nije protivustavno, i zato smo imali probleme, da vidite da mi je lako da kritikujem, Zakon nije prošao javnu raspravu, bio je na javnom uvidu. Nije donet u hitnom postupku, ali svi postupci koji se regulišu su hitni. Nije Ustav povređen, nije bilo javne rasprave uz čudno objašnjenje - kovid je. Ma nemojte - rekao je Vučić.

Komentarišući Zakon o eksproprijaciji, Vučić je rekao da se u želji da se donese najbolji mogući zakon da se reši problem eksproprijacije, doneli su zakon u kome je jedna stvar bila problematična.

- To su pre svega rokovi - rekao je Vučić i dodao da Zakon nije prošao kroz javnu raspravu.

Kako kaže, nije donet u hitnom postupku, ali svi postupci kojima se reguliše zakon su hitni.

- Svi bi pozvali na stranačke skupove i pet miliona ljudi, a za javnu raspravu im je kovid problem. U skladu sa tim, konsultovao sam se sa pravnim stručnjacima i našao sam još stvari koje nisu dobre - rekao je Vučić.

Govoreći o izmenama zakona Vučić je naveo da je doneo i potpisao odluku o vraćanju Narodnoj skupštini na razmatranje Zakon o izmenama i dopunama o eksproprijaciji.

- Mi smo na vašoj strani - uputio je Vučić poruku građanima.

Vanredno obraćanje predsednika Srbije možete pratiti UŽIVO na našem blogu, klikom na OVAJ LINK.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.