MI SAMO PITAMO KAKVA JE POZICIJA SRBA Vučić o formiranju nove vlade u Crnoj Gori, začepio usta srbomrscima

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2023, 15:59

"MI SAMO PITAMO KAKVA JE POZICIJA SRBA" Vučić o formiranju nove vlade u Crnoj Gori, začepio usta srbomrscima

Vučić je naveo primer da i Nemci u Mađarskoj imaju škole i vrtiće i univerzitete na nemačkom jeziku, iako ih ima jako malo.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas u Budimpešti da ga ne zanima ko će činiti Vladu Crne Gore, već samo kakva je pozicija 30 odsto Srba koji žive u toj državi.

Vučić je na konferenciji za novinare odgovorio na pitanje kako komentariše izjavu predsednika Socijaldemokrata Crne Gore, Damira Šehovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da Srbija preti Crnoj Gori, jer je priznala Kosovo.

- Čime je zaprećeno? Ne pada nam na pamet da pretimo. Mi samo pitamo kakva je pozicija Srba tamo, sve želimo najbolje bratskoj i prijateljskoj državi, samo nemojte da nam zabranite da pitamo šta je sa 30 odsto Srba u toj zemlji - odgovorio je on.

Vučić, koji danas završava dvodnevnu posetu Budimpešti, naveo je primer da i Nemci u Mađarskoj imaju škole i vrtiće i univerzitete na nemačkom jeziku, iako ih ima jako malo.

- Mene ne zanima ko će u Crnog Gori biti u vladi, mene zanima samo kako Srbi žive u toj državi. Svi strani ambasadori su im se umešali da im odrede ko sme, a ko ne sme u Vladu i to im ne smeta. A hoćete nas da naterate da vičemo mnogo smo srećni što ste priznali nezavisno Kosovo - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.