MI - GLAS IZ NARODA ODLUČILI! Evo šta su rekli o formiranju vlasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 15:19

"MI - GLAS IZ NARODA" ODLUČILI! Evo šta su rekli o formiranju vlasti

Jedan od osnivača, dr Branimir Nestorović, nedavno je napustio taj pokret

Predstavnici pokreta Mi - Glas iz naroda saopštili su danas da neće podržati formiranje vlasti u Beogradu i da ostaju pri stavu da je potrebno ići na nove izbore.

Na konferenciji za štampu Pokreta osnivači su saopštili da će nastaviti  rad i da je u toku proces formiranja stranke koja neće imati klasičnu infrastrukturu već kolektivno rukovodstvo.

- Mi smo odlučni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da prerastemo u političku stranku, taj proces je u toku. Politička stranka neće imati klasičnu infrastrukturu. Imaće kolektivno rukovodstvo. To će biti pet preostalih osnivača. Imaće izvršni odbor i skupštinu, ali neće imati onaj glavni odbor koji je neka paralelna vlast lidera stranaka. Mi nemamo lidera stranke. Imamo kolektivno rukovodstvo koje mi zovemo veće - rekao je na konferenciji za štampu jedan od osnivača Siniša Ljepojević.

Ljepojević je dodao da će se Mi - glas iz naroda u nastavku rada oslanjati na one principe koji su usvojeni i objavljeni pre Republičkih i lokalnih izbora.

- Iz onoga što se u međuvremenu događalo mi koji smo ostali u pokretu, treba da izvučemo neke pouke i da uradimo neke stvari koje bi mogle u najvećoj meri eliminisati probleme - rekao je Ljepojević.

Osnivač Jovan Janjić je rekao da je većina poslanika u Skupštini ostala verna Pokretu, kao da je većina članova podržala Pokret.

- Nastavljamo pod ovim istim imenom. Imamo svoj logo i svoj žig koji je zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu - rekao je Janjić.

Konferenciji za štampu prisustvovali su osnivači Dragan Stanojević, Branko Pavlović, Mitar Кovač, Siniša Ljepojević i Jovan Janjić.

Nosilac izborne liste "Mi-Glas iz naroda" Branimir Nestorović najavio je ranije da je nakon napuštanja pokreta "Mi - Glas iz naroda" zajedno s Aleksandrom Pavićem u procesu osnivanja nove stranke sa ljudima koji ga podržavaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.