METEOROLOG UPOZORAVA: Letnja pauza se završava! Stiže nam NERON! Evo šta to sve znači...

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2023, 19:58

METEOROLOG UPOZORAVA: "Letnja pauza se završava! Stiže nam NERON!" Evo šta to sve znači...

U Srbiju stiže novi toplotni talas.

- Prema nama jača afrički anticiklon nazvan "Neron" ali će doći i do stvaranja slabo izraženog visinskog ciklona iznad Grčke koji će usporiti priliv toplog afričkog vazduha prema nama - piše meterolog Ivan Ristić u novoj prognozi vremena za avgust.

Narednih dana biće pretežno sunčano vreme, temperatura će biti u postepenom porastu i početkom sledeće nedelje najviša dnevna kretaće se od 30°C do 34°C.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Sredinom sledeće nedelje pod uticajem pomenutog visinskog ciklona ima uslova za kratkotrajne pljuskove kiše sa grmljavinom - stoji u prognozi.

Već krajem sledeće nedelje očekuje se toplo i sunčano vreme sa maksimalnom temperaturom od 33°C do 37°C. Sve u svemu leto i tropski dani nam se polako vraćaju, zaključuje Ristić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.