METEOROLOG OTKRIVA KADA ĆE PASTI SNEG U BEOGRADU: Najavio drugačiju zimu - biće više padavina nego ranije

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2021, 20:45

METEOROLOG OTKRIVA KADA ĆE PASTI SNEG U BEOGRADU: Najavio drugačiju zimu - biće više padavina nego ranije

Meteorolog Nedeljko Todorović je otkrio kada će pasti sneg i u Beogradu, a govorio je i o tme kakva nas zima čeka.

Noćas i jutros je pao sneg u Srbiji u pojedinim gradovima, te se i u mestima na nižim nadmorskim visinama zabelelo. Ipak, građane najviše intersuje kada će se doći do zimskih padavina u prestonici. Srpski meteorolog Nedeljko Todorović najavljuje mogućnost snega u Beogradu već u petak.

- Ne može se sa sigurnošću reći da li će biti snežnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << padavina u Beogradu, ali prema trenutnim prognozama postoji mogućnost da padne sneg u višim delovima grada već u petak. To je onaj sneg koji prelazi iz kiše. Ipak, nikako se ne može govoriti o stvaranju snežnog pokrivača - iznosi najavu Todorović, meteorolog RHMZ.

Kako dodaje sneg je već pao u nižim predelima Srbije, ali ga u prestonici još nema.

- Pao je sneg u Ivanjici, Novoj Varoši, Valjevu... U Beogradu ga nije bio. Međutim, neće u glavnom gradu još biti zadržavanja snežnog pokrivača. Naročito ne nakon pahulja koje se mogu javiti u petak - jasan je Nedeljko Todorović.

On ističe da je se može očekivati sneg i naredne nedelje, tamo negde oko utorka i srede.

- Da bi sneg pao temperature moraju da se spuste. One trenutno nisu dovoljno niske da bi napadao sneg i formirao se snežni pokrivač. Takva će nam biti i cela zima - prelaziće se iz toplijeg u hladnije talase. Kao to su i ovi dani. Kada se temperatura dovoljno spusti, onda možemo govoriti o snegu i ozbiljnijim padavinama. Moguće je da će do pada temperature doći u utorak i sredu naredne nedelje - ističe srpski meteorolog.

Kakva će nam biti zima?

- Prema prvim prognozama zima će biti sa nešto više snega nego prethodne dve. Ipak, biće perioda kada će temperature biti iznad proseka i to će biti češći periodi. Biće i sunca i kiše i snega. Menjaće se vreme u talasima - najavljuje Todorović uz napomenu da se ne mogu dati pouzdane dugoročne prognoze, naročito za ovo doba godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.