MESTO LJUBAVI I UMETNOSTI: Doživite magični Lovefest i osetite čari kraljice banja

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 00:52

MESTO LJUBAVI I UMETNOSTI: Doživite magični Lovefest i osetite čari kraljice banja

Veliki festival u gradu u kom se odmara i telo i duša.

Lovefest je jedan od najpoznatijih muzičkih festivala u Srbiji koji se održava svake godine u idiličnom okruženju Vrnjačke Banje. Ovaj festival, koji je prvi put organizovan pre šesnaest godina, postao je sinonim za ljubav prema muzici, umetnosti i pozitivnoj energiji.

Ovaj grad u Srbiji oduvek je pružao divne trenutke turistima, uzevši u obzir da je pored poznatih termalnih izvora tu i planina Goč, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << divni parkovi, čist vazduh i veliki kulturni sadržaj.

Vrnjačka Banja postaje centar okupljanja ljubitelja elektronske muzike iz raznih delova Srbije i sveta tokom trajanja Lovefest-a. Festival se tradicionalno održava tokom letnjih meseci, pružajući posetiocima mogućnost da uživaju u vrhunskom muzičkom doživljaju, upoznaju nove ljude i stvore nezaboravne uspomene.

Ove godine festival nudi mogućnost da čujete vrhunske izvođače u periodu od 03. - 05. 08. Cena karte za sva tri dana trajanja festivala je 55 evra, ali ukoliko želite VIP kartu, onda ćete izdvojiti 100 evra za tri dana ili 250 ako želite stejdž karte.

Na čak pet muzičkih bina u Vrnjačku Banju stižu legende svetske elektronske scene i najpopularnija imena na planeti među kojima su Marco Carola, Charlotte de Witte, Adam Beyer, 999999999, Seth Troxler, Enrico Sangiuliano, Pan-Pot, William Djoko, Fjaak, Chris Liebing, Dennis Cruz i više od 100 izvođača.

Lovefest je nedavno proglašen za 35. najbolji festival na svetu, a u proteklih deceniju i po festival je posetilo više od 800.000 ljudi iz zemlje i sveta, kao i preko  4.000 izvođača među kojima su najveća svetska imena, kao i najslušanije zvezde iz regiona i zemlje.

Još jedan važan aspekt Lovefest-a je njegov ekološki pristup. Organizatori festivala posvećeni su očuvanju prirode i podsticanju posetilaca da budu ekološki osvešćeni. Kroz različite inicijative za reciklažu i smanjenje otpada, Lovefest promoviše održivost i brigu o životnoj sredini.

Zahvaljujući Lovefest-u, Vrnjačka Banja postala je mesto muzičke magije tokom nekoliko dana festivala, gde se slušaoci elektronske muzike osećaju kao kod kuće i stvaraju neprocenjive uspomene koje će nositi sa sobom zauvek.

Kada se festival završi, ili u pauzi između vaših omiljenih izvođača, treba da nađete vremena za šetnju po gradu i time sebi dodatno ulepšate provod.

Zamak Belimarković  je pored vrnjačke Crkve najstariji objekat u Vrnjačkoj Banji. Izgrađen je na padini iznad izvora mineralne vode "Topla voda" po uzoru na severno italijanske poljske dvorce tog vremena.

Do sedamdesetih godina prošlog veka u njemu su živeli naslednici generala Belimarković, kada je otkupljen za namenu kulture.

U Zamku kulture se danas nalazi Zavičajni muzej koji je kompleksnog tipa i odnosi se na teritoriju Vrnjačke Banje i okoline, sa arheološkom, etnografskom, istorijskom (zbirka grafičko-turističke propagande Vrnjaca, zbirka graditeljskog nasleđa, zbirka starih razglednica, zbirka fotografija, zbirka starih foto negativa na staklu), umetničkom zbirkom (skulpture, slike, grafike…) i prirodnjačkom.

Pored zamka, možete obići najstariji i najpoznatiji izvor mineralne vode "Topla voda", koji je sudeći po slučajnim arheološkim nalazima, bila poznata još u praistoriji, a potom korišćena i u rimskom periodu od I do IV veka naše ere.

Ono što je sigurno najupečatljivije u Vrnjačkoj Banji jeste velika količina zelenila i parkova, koji su blagoslov za telo i dušu, a pride ste i u tim bezbrižnim šetnjama izloženi umetničkim delima koja vas okružuju.

Četrdeset pet skulptura duž korita Vrnjačke reke predstavlja savremena dela jugoslovenskih i svetski poznatih vajara nastale nakon održavanja simpozijuma Skulptura na otvorenom prostoru 1965.

Među parkovima, najpoznatiji je "Most ljubavi," ikonično mesto gde parovi stavljaju katance sa svojim inicijalima, simbolizujući večnu ljubav.

Vrnjačka Banja je pravo mesto za sve one koji traže kombinaciju prirode, zdravlja, kulture i zabave.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.