MESIJEVA FONDACIJA SLUŽILA ZA PRANJE NOVCA:  Meksički kartel sponzorisao Mesija?

Izvor: Kurir, 29.Sep.2015, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MESIJEVA FONDACIJA SLUŽILA ZA PRANJE NOVCA: Meksički kartel sponzorisao Mesija?

Američka služba za borbu protiv narkotika uključila se u istragu o humanitarnih utakmicama koje su bile organizovane 2012. i 2013. godine u Kolumbiji.

Američke vlasti trenutno istražuju humanitarne mečeve Leo Mesi i prijatelji koje je organizovao argentinski fudbaler. Američka služba za borbu protiv narkotika uključila se u istragu o utakmicama koje su bile organizovane 2012. i 2013. godine u Kolumbiji.

Dva prijateljska meča, u kojem su učestvovale >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mnoge svetske fudbalske zvezde, pod istragom su zbog mogućnosti pranja novca zarađenog trgovinom narkoticima. Američke i španske vlasti pronašle su dokaze o poreskim prevarama koje su u uskoj vezi sa mečevima u Kolumbiji.

Oni su organizovani pod okriljem Fondacije Lionel Mesi kojom rukovodi otac asa Barselone Horhe, a za cilj su imale skupljanje novčanih sredstava za pomoć deci širom sveta. Navodno je meksički kartel finansirao događaje, što je bio najlakši način da se "opere" novac od trgovine narkoticima. Još nije poznato da li je Horhe Mesi bio upoznat sa ovom situacijom.

Osim finansijskih problema, fudbaler Barselone pre neki dan doživeo je tešku povredu kolena zbog koje će morati da pauzira najmanje dva meseca.

Mesi već ima dugu istoriju optužbi da je utajio više miliona evra poreza, a sumnja se da su isto učinili i njegovi saigrači Nejmar i Havijer Maskerano.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.