MESIĆ ŠOKIRAO GOVOROM NA DAN MLADOSTI: Oni koji su činili zločine, pobegli su glavom bez obzira, zlato nisu zaboravili!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2022, 21:17

MESIĆ ŠOKIRAO GOVOROM NA DAN MLADOSTI: "Oni koji su činili zločine, pobegli su glavom bez obzira, zlato nisu zaboravili!"

Danas je obeležena 130. godišnjica rođenja Josipa Broza Tita

Uz 130. godišnjicu rođenja Josipa Broza Tita u Kumrovcu se ove subote održava tradicionalna manifestacija Dan mladosti - radosti koja je, u organizaciji Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske, Krapinsko-zagorske županije i Opštine Kumrovec, okupila više hiljada ljudi.

- Kada se ovoliki broj ljudi okupi, a dolaze sa skoro svih prostora bivše nam zajedničke države, onda se vrlo opravdano >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postavlja pitanje šta ih to okupi - rekao je Jovan Vejnović, predsednik Saveza društava "Josip Broz Tito", prenela je Hina.

- Razlog je sećanje, ne samo na prošlost, nego na vreme u kojem smo živeli i bogatije i sigurnije - kazao je Vejnović.

Okupljenima se obratio i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić koji je istakao da mora da odgovori onima koji krivca za zločine koji su se dogodili na kraju Drugog svetskog rata traže na pogrešnoj strani.

- Krivci su oni koji su pokušali naci-fašizmom promeniti odnose u svetu. Krivci su oni koji su stvorili zločinački režim, oni koji su činili zločine četiri godine rata. To su krivci koji su nakon rata zbrisali, pobegli glavom bez obzira, ali zlato nisu zaboravili - istakao je Mesić.

U Kumrovcu se okupilo više hiljada ljudi, a organizatori smatraju da je reč o najvećem ovogodišnjem okupljanju i vezi sa Josipom Brozom Titom na prostoru bivše SFRJ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.