MESE LI SE?

Izvor: Kurir, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MESE LI SE?

Srpski političari tvrde da nisu skloni da se relaksiraju uz egzotične masaže, ali neki ipak priznaju da bi rado probali tajlandsku ili toplom čokoladom

BEOGRAD - Trend opuštanja uz masažu je svuda u svetu, pa i kod nas, u ekspanziji. Više nije u igri samo obična masaža, već su prisutne i novotarije - masiranje čokoladom, medom, egzotičnim biljem, a, naravno, popularna je i tajlandska masaža. Kurir je napravio anketu među srpskom političkom elitom i, sudeći po njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odgovorima, nisu baš u trendu...

Ivica Dačić, šef Socijalističke partije Srbije, kaže da nema vremena za ovaj vid opuštanja, ali da je isprobao relaks masažu.

- Međutim, moram priznati da mi baš ne prija. Isključivo me zadovoljava prava fizioterapeutska masaža. Tajlandsku, na moju veliku žalost, nisam imao prilike da probam - žali se on.

Željko Ivanji, poslanik G17 plus, kaže da redovno ide na masaže zbog spondiloze ali da nikad nije probao druge vidove ovog opuštanja.

- Doduše, primamljivo mi zvuči masaža čokoladom i, pravo da vam kažem, kad budem imao vremena, isprobaću je, a tajlandska i druge egzotične vrste masaža me ne zanimaju - kaže Ivanji.

Dragan Marković Palma, predsednik opštine Jagodina, kaže da „ne voli da ga neko masira“, a jedini izuzetak je, kako tvrdi, masaža nogu.

- Povremeno, posle treninga odlazim na masažu mišića nogu, do kolena. Osim fizioterapeutske, ne ispunjava me ni jedna druga masaža. To drugo, čokolada i slično, gluposti su - objašnjava Palma.

Dobrivoje Budimirović Bidža, predsednik opštine Svilajnac, smatra da su masaže samo za dokonu gospodu, a „pogotovu tajlandska“.

- Na to mogu da idu samo ljudi koji u životu ništa nisu radili fizički, pa koriste masažu da se dodatno izležavaju. Radim u vinogradu i u bašti, tako da mi masaža ne treba, a dobar domaćin nema potrebe da ide negde na masiranje. To može da mu uradi i njegova supruga - poručuje Bidža.

Srđan Milivojević, poslanik DS, kaže da ga masaža nikad nije privlačila ali da on ima svoj sistem opuštanja.

- Masažu sam probao samo jednom u životu, i nikada mi nije prijala, ali zato odlazim svake nedelje u Ribarsku banju, gde se kupam u otvorenom bazenu s toplom vodom - ističe on.[ antrfile ]

ČAJANKE U HAMAMU

Esad Džudžević, poslanik SDA, ispričao nam je da nikada nije bio na masaži, ali da oni u Novom Pazaru imaju drugačiju tradiciju.

- Mi u Sandžaku imamo Hamam iz 16. veka. To je zgrada u kojoj postoje dva ulaza, muški i ženski, i dve odvojene prostorije. U obema postoji ovalni bazen, i tu sedimo, kupamo se i pijemo čaj i kafu. Uglavnom se u hamam ide vikendom. To nije pitanje samo relaksacije, već i viđanja i druženja - otkrio nam je Džudžević tajnu hamama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.