MENTALNO OBOLEO ČOVEK OSTAVLJEN DA UMRE U SAMICI Počupao je medicinsku sestru za kosu, 20 dana ga držali potpuno nagog u ćeliji

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 18:48

MENTALNO OBOLEO ČOVEK OSTAVLJEN DA UMRE U SAMICI Počupao je medicinsku sestru za kosu, 20 dana ga držali potpuno nagog u ćeliji

Muškarac iz Indijane sa nelečenom šizofrenijom umro je od otkazivanja više organa nakon što je odbio da jede tokom 20-dnevnog boravka u samici u kojoj je ostavljen nag u ćeliji sa tapaciranim podlogama, navodi se u tužbi.

Advokati porodice Džoša Meklemora tvrde da je 29-godišnjak patio od "akutne krize mentalnog zdravlja" kada je uhapšen zbog "čupanja medicinske sestre za kosu" nakon što ga je policija otpratila u Medicinski centar u Sejmuru 2021.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Odveden je u zatvor okruga Džekson i smešten u tapaciranu ćeliju 20. jula 2021. Tamo je ostao 20 dana, a navodno je bio potpuno nag, osim u jednom slučaju kada je na nekoliko sati stavljen u ludačku košulju.

U ćeliji nije bilo prozora, ni kreveta, a sve vreme je bilo upaljeno fluorescentno svetlo.

Na snimku iz ćelije u koji je uvid imao Gardijan, Meklemor govori besmislice, valja se u prljavštini i sopstvenom smeću.

Izveštaj o obdukciji mrtvozornika okruga Hamilton u koji je uvid imao "Pipl" magazin navodi da je Meklemor umro 8. oktobra 2021. od otkazivanja više organa zbog odbijanja da jede ili pije dok je bio u poremećenom stanju uma. U njemu se navodi da je imao nelečenu šizofreniju i istoriju zloupotrebe metamfetamina.

Tužba podneta Okružnom sudu za južni okrug Indijane podneta je protiv okruga Džekson, šerifa Rika Majera, nekoliko zaposlenih u zatvoru i zatvorskog lekara.

Meklemor je na kraju izgubio 20 kilograma tokom svog boravka u zatvoru, ali nikada nije video lekara ili stručnjaka za mentalno zdravlje, kaže se u tužbi.

U izjavi za "Pipl", Meklemorov advokat za imovinu Henk Balson je rekao: "Džoš Meklemor nije bio kriminalac. Bio je mentalno bolestan i u krizi. Bio je van dodira sa stvarnošću i bila mu je potrebna pomoć." Balson je dodao da je Meklemor ostao "sam u svojoj ćeliji, nag, da je jedva spavao ili jeo, skoro tri nedelje pred njihovim očima. "Ovo ne samo da je neustavno, već je i nemoralno".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.