MEKSIKO DONEO ODLUKU: Da li će prekinuti odnose sa Izraelom?

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023, 21:42

MEKSIKO DONEO ODLUKU: Da li će prekinuti odnose sa Izraelom?

Predsednik države doneo odluku

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador izjavio je danas da Meksiko neće prekidati diplomatske odnose sa Izraelom zbog sukoba u Pojasu Gaze uputivši apel političkim liderima da rade na mirnom rešenju sukoba.

Obrador je zauzeo umereniju poziciju u odnosu na druge latinoameričke levičarske političare poput lidera Kolumbije, Čilea i Hondurasa koji su opozvali svoje ambasadore iz Izraela zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vazdušnih udara na Pojas Gaze, dok je Bolivija u potpunosti prekinula diplomatske odnose sa Izraelom, prenosi Rojters.

Upitan za stav Meksika povodom najnovijih dešavanja u Gazi Obrador je ponovio da Meksiko želi da ostane neutralan. Predsednik Meksika je apelovao na snažniju akciju međunarodne zajednice s ciljem da se obustavi nasilje u regionu.

- Želim da budem vrlo jasan, mi nećemo prekidati odnose sa Izraelom, niti zauzimati sličan stav osim što ćemo pozivati na mir - rekao je Lopez Obrador.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.