Izvor: Press, 17.Apr.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEGATREND UNIVERZITET PROMENIO IME U "UNIVERZITET DŽON NEZBIT"

Odlukom Saveta Megatrend univerziteta od 15. aprila 2015. godine, a na osnovu pismene saglasnosti Džona Nezbita, Megatrend univerzitet promenio je svoje ime u "Džon Nezbit Univerzitet" (John Naisbitt University).
Dugogodišnji prijatelji - Džon Nezbit i Mića Jovanović


MEGATREND UNIVERZITET PROMENIO IME U "UNIVERZITET DŽON NEZBIT"
 
Odlukom Saveta Megatrend univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od 15. aprila 2015. godine, a na osnovu pismene saglasnosti Džona Nezbita, Megatrend univerzitet promenio je svoje ime u "Džon Nezbit Univerzitet" (John Naisbitt University).
Posle četvrt veka uspešnog obavljanja obrazovne misije pod imenom "Megatrend", rukovodstvo ove institucije je - sa pogledom na novi razvojni koncept ovog univerziteta - odlučilo da novi pravac razvoja obeleži imenom ovog slavnog futurologa.
Džon Nezbit je vodeći svetski futurolog i jedan od najvećih mislilaca današnjice. Tvorac je koncepta megatrendovi, kojim je i započeo svetsku debatu o globalizaciji. Već više od trideset godina vodeći je svetski analitičar globalnih trendova. Svojom knjigom The Mind Set, 2005. godine ("Mentalni sklop", izdanje Megatrend univerzitet, 2010.) nagovestio je krizu Evropske unije i globalnu finansijsku krizu. Knjigom China's Megatrends  ("Kineski megatrendovi"), nagovestio je snažni ekonomski rast Kine. Autor je 10 knjiga, koje su prodate u 57 zemalja, a u tiražu od blizu 45 miliona primeraka. Inače, Džon Nezbit je bio i specijalni savetnik u dve vlade SAD: za vreme predsednika Džona Kenedija - za obrazovanje, a u vreme predsednika Lindona Džonsona - specijalni savetnik državnog sekretara Džona Gardnera. Nezbit je i dobitnik i 17 počasnih doktorata, među kojima je i počasni doktorat Megatrend univerziteta.
Džon Nezbit je veliki prijatelj Megatrend univerziteta, njegovog osnivača i profesor je "po pozivu" na ovoj instituciji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.