MEĐUNARODNA ZAJEDNICA MORA HITNO DA SE OSVESTI Beograd reagovao na novo nasilje Aljbina Kurtija nad Srbima

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 10:45

"MEĐUNARODNA ZAJEDNICA MORA HITNO DA SE OSVESTI" Beograd reagovao na novo nasilje Aljbina Kurtija nad Srbima

Kanlacalerija za KiM naglašava da nije reč ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao.

Hapšenje još jednog Srbina na prostoru Kosova i Metohije, Uroša Vukašinovića, iz Leposavića koje se dogodilo jutros, nastavak je torture Aljbina Kurtija koji koristi sva sredstva da isprovocira sukob sa mirnim srpskim narodom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Uroš Vukašinović je uhapšen kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je jutros rano krenuo na posao, a uhapsili su ga pripadnici Kurtijeve Kosovske policije u civilu, od kojih je jedan vozio čak vozilo sa KM tablicama - navadeno je u saopštenju.

Kanlacalerija za KiM naglašava da nije reč ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao, znajući da ništa nije kriv.

- Kurti bez ikakvih dokaza, uprkos činjenicama koje ga demantuju, svakodnevno hapsi Srbe, dok međunarodna zajednica okreće glavu na drugu stranu i pravi se da ne vidi kršenja svih osnovnih prava Srba, Kurtijevo svakodnevno maltretiranje, fizičko, pravno i institucionalno nasilje nad našim narodom - kaže se u saopštenju. 

Iz Kancelarije za KiM pitaju da li je bilo gde u demokratskom zapadnom svetu moguće da se iko hapsi po političkim nalozima, bez dokaza i kako je moguće da dokazi svakodnevno demantuju Svečlju i Kurtija, a oni nastavljaju svoje napade na Srbe.  

- Međunarodna zajednica pod hitno mora da se osvesti i nerazumnim potezima Prištine stane na put, jer mir na Kosovu i Metohiji opstaje samo nadljudskim naporima Srba sa severa Kosova i Metohije, koji dve godine trpeljivo podnose Kurtijevu torturu - saopštila je Kanncelarija za KiM.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KANCELARIJA ZA KIM SAOPŠTILA DETALJE HAPŠENJA SRBINA: Odveli ga policajci u civilu, jedan od automobila imao čak i KM tablice?!

Izvor: Kurir, 19.Jun.2023

Kako se dodaje, nije reč ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao, znajući da ništa nije kriv

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.