MEĐU UBIJENIMA ŽENE I DECA! Vojska greškom gađala selo tokom velikog praznika, poginulo 85 civila! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 17:23

MEĐU UBIJENIMA ŽENE I DECA! Vojska greškom gađala selo tokom velikog praznika, poginulo 85 civila! (VIDEO)

Vojska je rekla da je njihov dron bio u rutinskoj misiji

Nigerijska vojska je u napadu bespilotne letelice slučajno ubila najmanje 85 civila u selu u severozapadnoj državi Kaduna.

Predsednik Bola Ahmed Tinubu je u utorak naredio istragu nakon što je vojska priznala da je jedan od njenih dronova usmerenih na naoružane jedinice slučajno pogodio selo Tudun Biri, piše Daily mail. Napad se dogodio u nedelju dok je stanovništvo sela slavilo muslimanski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << praznik.

Vojska nije izašla u javnost sa podacima o broju žrtava, ali je lokalno stanovništvo reklo da je ubijeno 85 osoba, među kojima su žene i deca. Nacionalna agencija za upravljanje hitnim situacijama objavila je da je ubijeno 85 osoba, a da se 66 nalazi u bolnici na lečenju.

Nigerijske oružane snage često koriste vazdušne napade u borbi protiv vojnih muslimanskih jedinica na severu zemlje. Oni su već dugi niz godina u stalnom sukobu sa džihadistima.

- Bio sam u kući kada je bačena prva bomba. Istrčali smo da pomognemo ranjenima, ali je onda pala druga bomba. Među poginulima je moja teta, supruga mog brata, njeno šestoro dece, žene moja četiri brata. Porodica mog starijeg brata je mrtva, osim malog deteta koje je preživelo - rekao je lokalni stanovnik Idris Dahiru za AFP.

Predsednik Tinubu poručio je kako se radi o uznemirujućem događaju i izrazio je ogorčenje i tugu zbog tragičnog gubitka života.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.