MEDVEDEV ČESTITAO 92. ROĐENDAN RAULU KASTRU: Bivši predsednik Kube mu uzvratio SNAŽNOM porukom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2023, 18:23

MEDVEDEV ČESTITAO 92. ROĐENDAN RAULU KASTRU: Bivši predsednik Kube mu uzvratio SNAŽNOM porukom!

Dve zemlje imaju tradicionalno veoma dobre odnose

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev razgovarao je telefonom sa bivšim predsednikom Kube Raulom Kastrom, povodom njegovog 92. rođendana i poželeo mu dobro zdravlje, blagostanje i dug život.

- Medvedev je istakao da je Kastro simbol borbe za ideale slobode i nezavisnosti zemlje, za brojne generacije kubanskog naroda. Osim toga, zahvalio je Kastru na dugogodišnjoj plodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saradnji i ogromnom ličnom doprinosu u uspostavljanju odnosa strateškog partnerstva između naših zemalja - saopštio je Sekretarijat Medvedeva.

Takođe, Medvedev je Kastru preneo pozdrave i najbolje želje ruskog predsednika Vladimira Putina, prenosi TASS. Raul Kastro, mlađi brat vođe kubanske revolucije Fidela Kastra se zahvalio Medvedevu na čestitkama i izrazio punu podršku Rusiji u vezi sa situacijom u Ukrajini, kao i uverenost u pobedu Rusije.

Kako je saopšteno iz sekretarijata, Medvedev je uverio Kastra da se stav Rusije po pitanju američkog trgovinskog, ekonomskog i finansijskog embarga protiv Kube nije promenio, pošto Moskva "poziva na hitan prekid režima ograničenja, koji je u suprotnosti sa normama međunarodnog prava", saopštio je sekretarijat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.