Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2024, 12:19

MAT: Rast BDP u prva dva meseca 5,7 odsto, premašio godišnju projekciju

Realni bruto domaći proizvod (BDP) Srbije u prva dva meseca ove godine međugodišnje je uvećan za oko 5,7 odsto a tekuća dinamika premašuje projektovanu stopu rasta BDP-a od 3,5 odsto, na nivou cele godine, navodi se u oceni privredne aktivnosti u najnovijem broju biltena Makroekonomske analize i trendovi (MAT) u izdanju Ekonomskog instituta i Privredne komore Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MAT: BDP Srbije u prva dva meseca raste brže od plana, ali je inflacija duplo veća nego u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2024

Realni bruto domaći proizvod (BDP) Srbije u prva dva meseca 2024. godine međugodišnje je uvećan za oko 5,7 odsto, pa tekuća dinamika premašuje projektovanu godišnju stopu rasta od 3,5 odsto, ali je inflacija duplo viša nego u EU, navedeno je u novom broju mesečnika Makroekonomske analize i trendovi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.