MASOVNA PUCNJAVA NA JUGU SRBIJE ODNELA ŠEST ŽIVOTA: Razvalio rešetke na prozoru u kasarni pa oteo stražaru oružje kojim je krenuo u KRVAVI PIR

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 08:31

MASOVNA PUCNJAVA NA JUGU SRBIJE ODNELA ŠEST ŽIVOTA: Razvalio rešetke na prozoru u kasarni pa oteo stražaru oružje kojim je krenuo u KRVAVI PIR

Ubica imao istetoviran datum kada je trebao da počini krvavi pir.

Prošlo je 30 godina od zločina koji se tada desio u Vranju. Tok 3. juna 1993. godine dogodilo se masovno ubistvo, a porodice šest vojnika je Jožef Menader zavio u crno.

Vojnik Menader rodom iz Subotice, star 19 godina, na odsluženju vojnog roka u Vranju u "donjoj" kasarni, pucao je trećeg juna 1993. godine iz puške i tom prilikom usmrtio šestoricu vojnika i jednog starešinu Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SR Jugoslavije, zastavnika po činu.

Kobnog dana Meneder je razvalio rešetke na prozoru pritvorske prostorije u kasarni "Južnomoravske brigde" u Vranju. Potom je napao stražara i oteo mu oružje, kojim je ubio šest vojnika, jednog zastavnika i na kraju sebe.

Posle ovog stravičnog zločina, Menader je izvršio samoubistvo.

Pojedini mediji su ranije pisali da se mesec dana pre tragedije u izveštaju Službe bezbednosti u Vranju napominjalo da bi "možda mogao napraviti nešto neželjeno", ali tome se nije pridavao veliki značaj.

Jožef Meneder je rođen u Subotici 1974. godine. Prema rečima njegovih komšija, bio je veoma agresivan. Poznanici su ga opisali kao mračnu osobu. Bio je stolar do odlaska u vojsku. Njegovi poznanici su rekli da je bio član metal benda, a članovi ove grupe su pravili žurke na groblju. Imao je tetovažu obrnuti krst. Na levoj podlaktici imao je tetovažu sa datumom pucnjave. Pripadao je kultu Bad Faith, koji vodi svoje poreklo od kulta Crne ruže. Satanistički simboli, uključujući razglednice o Bad Faith, pronađeni su u njegovoj sobi u kući njegovih roditelja. Mesec dana pre pucnjave, u bezbednosnom izveštaju je pisalo da bi mogao da učini nešto nepoželjno.

Detaljnu rekonstrukciju masovnog ubistva u kasarni u Vranju kao i svedočenja očevidaca možete pogledati i na klipu ispod:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.