MASAKR U TEKSASU NIJE NAJGORI U ISTORIJI SAD: Krvavi pohod koji se i dalje pamti, ovo je bilo NAJJEZIVIJE UBISTVO (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2022, 16:32

MASAKR U TEKSASU NIJE NAJGORI U ISTORIJI SAD: Krvavi pohod koji se i dalje pamti, ovo je bilo NAJJEZIVIJE UBISTVO (VIDEO)

Nažalost, ovaj krvavi zločin nije prvi takav zločin u američkim školama.

Stravični zločin koji je juče počinio Salvador Ramos peti je najsmrtonosniji masakr ikada u američkoj istoriji.

Podsetimo, masovni ubica živeo je u Uvaldeu, gradiću udaljenom oko 130 kilometara od San Antonija, gde je pohađao i srednju školu. U aprilu je dao otkaz u lokalnom Vendi's, američkom lancu brze hrane u kojem je radio godinu dana. Pre nego što je ušao u osnovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << školu i upucao 19 učenika i dve učiteljice, pucao je u svoju baku i vozio se terencem do škole.

Šef policije Uvaldea saopštio je da je ovo najkrvaviji zločin u istoriji teksaških škola u poslednjih 56 godina. Statistika je zabeležila samo četiri zločina, koji su po broju žrtava gori od Ramosa.

Bivši učenik srednje škole Stoneman Daglas, 19-godišnji Nikolas Kruz, 14. februara 2018. pucao je na studente i učenike iz automatskog oružja nakon što je aktivirao požarni alarm. Krvavi zločin u Parklandu na Floridi ubio je 17 ljudi, a još toliko ih je ranilo. Mirno je napustio školu pretvarajući se da je jedan od učenika. Uhapšen je na putu kući, a na sudu je priznao krivicu.

Dojučerašnji slučaj Čarlsa Vitmena bio je najgori slučaj masovnog ubistva u istoriji Teksasa. Godine 1966. Čarls Vitmen, tada 25-godišnji student mašinstva i bivši marinac, popeo se na toranj na Univerzitetu Teksas i ubio tri osobe unutra. Zatim se popeo na vrh i upucao 12 i ranio 31 osobu. Posle 96 minuta stigla je policija i na kraju ga ubila. Pre masakra, ubio je svoju ženu i majku u svojoj kući.

2012. godine u Njutaunu, 20-godišnji Adam Lanza ubio je 27 ljudi, a potom i sebe u osnovnoj školi Sendi Huk. Pre masovnog ubistva ubio je sopstvenu majku u kući, uzeo joj oružje i krenuo ka svojoj osnovnoj školi. Ubio je 20 prvačića, četiri učitelja, direktora i profesora. Kada je policija stigla u školu, izvršio je samoubistvo.

Seung-Hoi Čo, 23-godišnji student, ubio je 32 studenta i nastavnika u dva odvojena napada na kampus Virginia Tech 2007. godine, nakon čega se ubio. Prvo je ubio jednog učenika u jednoj prostoriji, a potom i drugog koji je pritekao u pomoć. Dva sata kasnije napravio je barikadu ispred fakulteta i pucao na učionice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako je ubica iz Teksasa nabavio oružje i municiju?

Izvor: Danas, 25.Maj.2022

Tokom jučerašnje pucnjave u osnovnoj školi u Teksasu život je izgubilo 19 učenika i dve učiteljice, a još nekoliko povređenih nalazi se u kritičnom stanju. Policija je po ulasku u školu ubila napadača, koji je identifikovan kao osamnaestogodišnji srednjoškolac Salvador Ramos koji je radio...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.