Izvor: Blic, 16.Apr.2017, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MARŠ ŽIVIH" Hiljade Mađara u Budimpešti u znak sećanja na žrtve holokausta

Više hiljada Mađara učestvovalo je danas u "Maršu živih", organizovanom u znak sećanja na 550.000 mađarskih Jevreja, stradalih u holokaustu.

#Budapest commemorates #Holocaust victims of the #MarchoftheLiving RT @mertennikell: pic.twitter.com/LQyrQzUo34

Marš je organizovan na mađarski nacionalni Dan sećanja na žrtve holokausta, kojim se obeležava masovno zatvaranje i deportacija mađarskih Jevreja 1944. godine.

Okupljanje je počelo kod spomenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posvećom žrtvama holokausta, na obali Dunava, u Budimpešti, gde su učesnici položili sveće i cveće, navodi MTI.

U obraćanju učesnicima skupa, govornici su pozvali na toleranciju i suočavanje s istinom, preneo je AP.

Marš je organizovan 15. godinu za redom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Učesnici marša sećanja na Holokaust u Madjarskoj pozivaju na toleranciju

Izvor: Beta, 16.Apr.2017

Hiljade Madjara učestvovale su danas u maršu sećanja na 550.000 madjarskih Jevreja koji su stradali u Holokaustu.Marš živih održan je na madjarski Dan sećanja na Holokaust, kojim se obeležavaju masovna zatvaranja i deportacije madjarskih Jevreja 1944. godine. Holokaust u toj zemlji počeo je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.