MARŠ ZA NAUKU Naučnici protestuju ispred SANU, sa njima i demonstranti Protiv diktature

Izvor: Blic, 22.Apr.2017, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARŠ ZA NAUKU Naučnici protestuju ispred SANU, sa njima i demonstranti "Protiv diktature"

Naučnici i istraživači iz Srbije okupili su se ispred zgrade SANU u "Maršu za nauku" u globalnom protestu naučnika i u drugim zemljama da bi se odbranila ključna ulogu koju nauka ima za društvo. U tome su im se pridružili demonstranti protesta "Protiv diktature".

Na samom početak skupa, zakazan oko 17 sati pristigao je manji broj ljudi, koji se u međuvremenu uvećao. U planu organizatora je i šetnja rutom Studentski trg - Muzej Nikole Tesle – Nemanjina - Narodna skupština.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Ovo je globalni pokret koji želi da približi nauku i društvo. A sa druge strane u Srbiji je loše stanje nauke i nema izdavajanja novca za nauku niti ulaganja pa smo mi izašli da iskažemo ovim putem svoj bunt - rekla je Milena Rapajić, istraživač na Filozofskom fakultetu, koja je i predstavnik naučnika.

Svoju podršku pružili su i Džo bagerista i lutkarka Mira, čija današnja "drugarica" je Sanja, koja kakao kaže Mira, sanja o bolje sutra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Završena protesna šetnja naučnika i studenata

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Apr.2017

Naučnici i učesnici protesta "Protiv diktature", večeras oko 19.45 završili su ispred Doma narodne skupštine protesnu šetnju centralnim gradskim ulicama a studenti su najavili da će se sutra ponovo okupiti na istom mestu..."Sutra opet u 18.00", "Ne damo Srbiju", i "Protiv diktature" - već tradiconalnim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.