MARKOVO TELO PRONAĐENO U STUDENTSKOM DOMU Ovo je razlog smrti sina jedne od najmoćnijih žena u IT industriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 11:04

MARKOVO TELO PRONAĐENO U STUDENTSKOM DOMU Ovo je razlog smrti sina jedne od najmoćnijih žena u IT industriji

Ogromna tragedija.

Sin bivše izvršne direktorke Jutjuba Suzan Vojcicki preminuo je u utorak u studentskom domu na kalifornijskom univerzitetu u Berkliju.

Marko Troper (19), brucoš na Matematičkom fakultetu, pronađen je u studentskom domu (Clark Kerr) oko 16.23 sata u utorak utorak, piše KRON4, pozivajući se na školske zvaničnike, prenosi Njujork post.

Pokušaji hitne pomoći da reanimiraju bili su neuspešni.

"Vatrogasna služba Berklija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obavestila je policiju da pokušavaju da spasu život žrtve", navodi se u saopštenju Policijske uprave Univerziteta Kalifornije.

"Policija je odgovorila, a vatrogasna služba Berklija proglasila je osobu mrtvom."

Policija nije pronašla sumnjive tragove na mestu događaja, a Troperova baka Ester Vojcicki strahuje da je tinejdžer umro zbog predoziranja drogom.

- Uzeo je drogu, a mi ne znamo kakvu - rekla je Ester Vojcicki za SFGATE.

- Jedno znamo, to je bila droga.

- Želimo da sprečimo da se ovo dogodi bilo kojoj drugoj porodici - dodala je Vojcicki — koja se ponekad naziva "kuma Silicijumske doline" zbog uspeha njenih ćerki.

Izveštaj o toksikologiji koji će potvrditi uzrok smrti biće spreman do 30 dana, navodi agencija.

U dirljivom obraćanju porodica ga je opisala kao "najljubaznijeg, najpametnijeg, najzabavnijeg i najlepše ljudsko biće" u dirljivoj počasti.

- Naša porodica je skrhana - napisao je Vojcicki u objavi na Fejsbuku u sredu.

Inače, mladić je bio na drugom semestru na UC Berkliju i bio je član bratstva Zeta Psi.

- Markov život je prekratak - dodao je Vojcicki.

- Svi smo skrhani, razmišljajući o svim prilikama i životnim iskustvima koja će njemu nedostajati i nama zajedno.

- Marko, svi te volimo i nedostaješ nam više nego što ćeš ikada znati.

Suzan Vojcicki se udala za svog muža Dejvida Tropera 1998. godine i imaju petoro dece. Imenovana je za izvršnog direktora čuvene video platforme 2014. godine, a naredne godine proglašena je za jednu od 100 najuticajnijih ljudi časopisa Time.

Dala je ostavku na svoju poziciju — i stavila tačku na 25 godina u kompaniji — u februaru 2023. da bi "započela novo poglavlje usmereno na porodicu, zdravlje i lične projekte".

(Srbija Danas/Telegraf.rs)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.