MARKO KARADŽIĆ: ČIPLIĆ BRUKA VLADU!

Izvor: Kurir, 26.Sep.2010, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARKO KARADŽIĆ: ČIPLIĆ BRUKA VLADU!

BEOGRAD - Smatram da ministar Svetozar Čiplić svojim ponašanjem i neprofesionalnim odnosom prema radu ugrožava rad Vlade! Ovo u intervjuu za Kurir tvrdi državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska

BEOGRAD - Smatram da ministar Svetozar Čiplić svojim ponašanjem i neprofesionalnim odnosom prema radu ugrožava rad Vlade!

Ovo u intervjuu za Kurir tvrdi državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić, koji je preksinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << podneo ostavku na tu funkciju.

- Odbijanje komunikacije, kao i guranje problema pod tepih, nije rešavanje problema. Problemi se rešavaju komunikacijom i dijalogom, ali toga nikako nije bilo kod ministra Čiplića.

* Šta vam zapravo smeta?

- Smeta mi što ministra Čiplića interesuju samo udobnost i karijera, a ne posao kojim treba da se bavi. U situacijama kad je trebalo da reaguje, da bude vidljiv, da brani ideju ljudskih prava i edukuje, njega nigde nije bilo. Za prava nacionalnih manjina bavi se posetom crkvi ili džamiji, a suštine nema. Svojom bahatošću napravio je problem u Sandžaku, a sad pokušava da miri one koje je već zavadio. Bio je na bolovanju kad se prošle godine spremala Parada ponosa, ali našao je vremena da meni pošalje dopis kojim mi onemogućava da radim.

* Ministar je sada najavio dolazak na Paradu...

- Sad će valjda doći na Paradu, ali samo ako dođe i Dačić. Ma, smeta mi što propusti svaku priliku da pošalje jasnu poruku šta su ljudska prava i na koji način se država odnosi prema određenom problemu. Kod njega su uvek neki akcioni planovi, strategije, prazne priče, a dela jako malo. Sve to je dovelo do toga da neću da budem zamenik takvom čoveku.

* Žalili ste se i na odnose u ministarstvu?

- Ministar je, na perfidan način, činio da mi svaki dan u tom ministarstvu bude nepodnošljiv. Mobing tek sad shvatam, a užasno ga je teško opisati! Najteže mi je bilo u trenucima kad sam dobijao pretnje, a podršku nisam imao u svom ministarstvu ni ostalim državnim institucijama. Ono što je tužno, a nisam verovao da će se desiti, jeste da ministar uspeva da uništi i ono dobro što je urađeno. Ministarstvo je potrebno Srbiji, mada se plašim da će ga svojim ponašanjem ugasiti. Ne želim da budem deo te igre.

* Kako vam je stavljeno do znanja da niste potrebni?

- Izolacija i ponižavanje, dovođenje u položaj koji nije u skladu s funkcijom. Uz to, u čitavu igru je počeo da uvlači i ostale kolege, što je dovelo do toga da je za mene postalo nemoguće da nastavim da radim u ministarstvu!

Taj čovek nije profesionalac

* Mislite li da će ovo ugroziti vladajuću koaliciju, pošto ste iz dve različite stranke?

- Smatram da ministar Čiplić svojim ponašanjem i neprofesionalnom odnosom prema radu ugrožava rad Vlade. Sa drugim ministrima iz drugih stranaka imam vrlo dobar i prijateljski odnos.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.