MARIJA JE POSTALA MUSLIMANKA: Odrekla se svoje vere, uzela novo ime i prešla u islam (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARIJA JE POSTALA MUSLIMANKA: Odrekla se svoje vere, uzela novo ime i prešla u islam (FOTO) (VIDEO)

U prostorijama Džemata El-Iman u Beču, džematlije su imale priliku da svedoče još jednom povratku islamu.

Islam je prihvatila Austrijanka Marija J. iz Beča koja je s ponosom ponavljala reči šehadeta za Nihat ef. Gegićem glavnim imamom IKC-a, i tako se pridružila skupini Ummeta Muhammeda s.a.w.s.

Marija je sebi odabrala ime Merjem koje će je pratiti u njenom daljem životu.

Merjem je deseta osoba koja je u zadnjih nekoliko godina pred Nihat ef. Gegićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << izgovorila reči Šehadeta (rečenica kojom svaki musliman ispoveda svoju pripadnost islamu, što je i prvi stup islama).

Džemata je inače osnovna i najmanja organizaciona jedinica kroz koju muslimani ostvaruju osnovna verska prava i obaveze u jednoj zajednici.

Inače u Evropi se konverzije u islam dešavaju sve češće, te se procenjuje da će do kraja veka svaki četvrti stanovnik Evrope biti musliman.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.