MANJE OBOLELIH OD SIDE

Izvor: Kurir, 16.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MANJE OBOLELIH OD SIDE

BEOGRAD - Broj umrlih i obolelih od side stagnira u Srbiji zahvaljujući preduzetim merama prevencije i lečenja, izjavio je juče ministar zdravlja Tomica Milosavljević, najavljujući da će u nedelju biti obeležen Dan sećanja na preminule od side.

- Imamo dobar rezultat, ali kojim ne smemo biti zadovoljni - rekao je Milosavljević na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru Tanjuga.

Ističući da je obezbeđena stoprocentna dostupnost terapije, koja je potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << besplatna, on je upozorio da se na HIV virus testira svega oko četiri odsto građana. Milosavljević je rekao da će u nedelju, 18. maja, nizom manifestacija biti obeležen Dan sećanja na preminule od side, koji je ustanovljen u maju 1983. u San Francisku.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.