MANJAK DINARA NA KOSMETU: Srbi sa KiM nisu mogli da podignu punu SOCIJALNU POMOĆ zbog Kurtijeve zabrane

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 11:27

MANJAK DINARA NA KOSMETU: Srbi sa KiM nisu mogli da podignu punu SOCIJALNU POMOĆ zbog Kurtijeve zabrane

Korisnici socijalne pomoći na KiM koju isplaćuje Srbija nisu uspeli da podignu pun iznos socijale, zbog Kurtijeve odluke da zabrani promet i ulazak dinara.

Srbija je danas uplatila finansijska sredstva na račune korisnike socijalne pomoći i dečijeg dodatka, međutim, meštani srpskih sredina na centralnom Kosovu nisu u mogućnosti da podignu ni iznos koji su to mogli na severu, zbog višednevnog nedostavljanja dinara u Gračanicu. 

Kako su rekli, njima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je na račune jutros uredno legao novac od socijalne pomoći koju uplaćuje Beograd, ali su najugroženiji Srbi sa KiM danas mogli da podignu ograničen iznos novca, svega 10.000 dinara socijalne pomoći zbog manjka dinara na KiM.



Oni su se u velikom broju okupili ispred svojih ekspozitura u Kosovskoj Mitrovici kako bi podigli novac koji im sleduje, međutim mogli su da podignu samo deo iznosa zbog nedostatka srpske valute na KiM.

Priština je zabranila ulaz dinara u dva navrata od početka meseca i stupanja na snagu uredbe o zabrani prometa dinara.

Korisnici sa kojima smo razgovarali ogorčeni su zbog zabrane dinara i pitaju kako će da prežive mesec.

U Gračanici nema gužve, jer nema ni dinara za isplatu.

Građani ipak sporadično dolaze da se raspitaju kada će moći da podignu svoja primanja.

Ista je situacija i u Leposaviću.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.