MANIJAK IZ NIŠA SASLUŠAN: Ovo je njegova ODBRANA za silovanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 14:24

MANIJAK IZ NIŠA SASLUŠAN: Ovo je njegova ODBRANA za silovanje

Silovatelj je uhapšen 11. februara.

Tridesetdvogodišnji muškarac je uhapšen 11. februara, pod sumnjom da je u liftu jedne zgrade u Nišu silovao dvadesetčetvorogodišnju devojku. 

Mladić (32) iz Aleksinca saslušan je juče popodne u Višem javnom tužilaštvu koje je protiv njega donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog krivičnog dela silovanje.

- Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Nakon saslušanja viši javni tužilac je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Nišu podneo predlog za određivanje pritvora kako osumnjičeni ne bi ometao postupak uticajem na svedoke, da u kratkom vremenskom periodu ne bi ponovio krivično delo i jer se osumnjičenom na teret stavlja izvršenje krivičnog dela za koje je propisna kazna zatvora preko deset godina a način izvršenja i težina posledia krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - saopštilo je danas niško Više javno tužilaštvo.

Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.