MANDIĆ NAJAVIO ULAZAK SRBA U VLADU CRNE GORE! Velika rekonstrukcija se sprema do leta

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 13:17

MANDIĆ NAJAVIO ULAZAK SRBA U VLADU CRNE GORE! Velika rekonstrukcija se sprema do leta

Mandićeva Nova srpska demokratija konačno bi mogla postati deo izvršne vlasti u Crnoj Gori.

Do kompletne rekonstrukcije Vlade doći će najkasnije do leta jer su rezultati u samo tri meseca impresivni, kazao je predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić u emisiji “Referat”, koja se emituje u saradnji TVCG i RTV Podgorica.

Mandić je kazao da će se premerom Milojkom Spajićem obaviti ozbiljan razgovor na temu Binali Čamgoza, te istakao da nema potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poverenje u podatke koje mu dostavlja bezbednosni sektor.

Da su rezultati, koje je parlamentarna većina, zajedno sa Vladom, ostvarila u tri meseca, impresivni, pokazuju pohvale koje stižu sa međunarodnih adresa, istakao je predsednik parlamenta. Shodno tome, Mandić kaže da je realno da se rekonstrukrucija Vlade desi pre leta.

- U međuvremenu ćemo napraviti još zajedničkih pomaka i parlamentarna većina ali svakako i Vlada koja predano radi na mnogim stvarima. Razgovarao sam sa našim penzionerima koji imaju najniža primanja i ne mogu da dočaram koliko su oni srećni zbog činjenice da su im povećane penzije. I onima kojima nisu povećane postoji jasna mapa puta da će sve biti usklađeno u odnosu na to koliko je ko izdavajao u Penzioni fond i to u vrlo brzom vremenskom periodu - kazao je Mandić.

Predsednik Skupštine je odao priznanje premeru Spajiću i zbog realizacije popisa.

Ipak ističe da će o nekim stvarima morati da popriča sa premijerom kako država ne bi narušila do sada ostvarene rezultate, naglašavajući da pod tim misli na slučaj turskog državljanina Binali Čamgoza.

- Ne vidim zašto rizikujemo pogoršanje bilo kakvog odnosa sa Turskom, a vidim iz izjave predsednika Crne Gore da je i on dobio od ministra Turske jednu vrstu blagog prekora zašto Crna Gora nije izašla u susret turskim zahtevima. U razgovorima sa premijerom otvoriću tu temu, da vidimo šta je veći i važniji interes za Crnu Goru - kazao je Mandić.

Predsednik parlamenta kaže da ni u šta nema bezgranično poverenje, te shodno tome napominje da tako sumnja u tačnost pojedinih podataka koje mu dostavlja bezbednosni sektor.

- Imam i mnogo dokaza na čemu se temelji ova moja sumnja jer sam u prethodnom periodu gledao stotine pa čak i hijadu promašaja od onih koji su bili zaduženi da primenjuju zakon pa ga nisu primenjivali ili su ga primenjivali na način da su radili za grupe koje su imale interese u tome - kazao je Mandić.

Mandić je zaključio da Crna Gora mora nastaviti putem pomirenja, te naglasio da takav put nema alternativu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.