MANDIĆ DOČEKAO SRPSKOG AMBASADORA UZ TROBOJKU! Ovo su VELIKE promene u Crnoj Gori (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2024, 18:03

MANDIĆ DOČEKAO SRPSKOG AMBASADORA UZ TROBOJKU! Ovo su VELIKE promene u Crnoj Gori (FOTO)

Razmenili poruke o važnosti saradnje dve zemlje.

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je danas u svom kabinetu novog ambasadora Srbije u Podgorici Nebojšu Rodića.

U pozadini fotografija iz Mandićevog kabineta vidi se trobojka zastava, zbog koje je Mandić bio žestoko napadan u crnogorskoj javnosti, naročito u ultra-crnogorskim i građanističkim medijima. No, sudeći po svemu on je uspeo da odoli tim napadima i ostao istrajan u očuvanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istinskih tradicija Crne Gore.

Sa samog sastanka su poslate poruke dobrodošlice i dobrog duha saradnje između dve istorijski najbliže države. 

Mandić je čestitao Rodiću imenovanje i poželeo mu dobrodošlicu kako u Crnu Goru, tako i u Skupštinu Crne Gore, ističući pritom da naše dve države, koje su gotovo 100 godina bile u državnoj zajednici, trebaju da uspostavljaju modele saradnje koji će biti na korist i u interesu građana.

Mandić je ambasadoru Rodiću izrazio jasnu nameru i važnost koju Crna Gora pridaje velikim infrastrukturnim projektima poput završetka autoputa i rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i valorizacije punog potencijala Luke Bar kako za potrebe države Crne Gore, tako i za zemlje koje se naslanjaju na nju. Tokom sastanka Mandić je apostrofirao da je od velikog interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Republikom Srbijom – navedeno je u saopštenju.

Ambasador Rodić je izjavio da mu čini veliku čast da predstavlja Republiku Srbiju u Crnoj Gori. On je upoznao Mandića sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srbiji, izražavajući svoje uverenje da će se ubrzo nakon konstituisanja parlamenta u Srbiji oformiti i grupa prijateljstva između naša dva narodna doma. Rodić je Mandića upoznao i sa projektom EXPO 2027. posebno naglašavajući da će od istog benefite imati celi region, te da je to velika šansa za našu zemlju kada je u pitanju oblast turizma – stoji u saopštenju Odeljenja za odnose sa javnošću Skupština Crne Gore.

Na samom kraju, ambasador Rodić se zahvalio predsedniku Skupštine na izdvojenom vremenu, apostrofirajući da je spreman da predano radi izgradnji najboljih mogućih odnosa između naše dvije bratske države i izražavajući svoje uvjerenje da će biti učesnik brojnih dobrih i lijepih stvari.

(Srbija Danas/M.B.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.