MALTEMI NOSE ŽIVOTE SRBA Slađan se utopio na istoj plaži gde i njegov MLADI SUGRAĐANIN pre dve nedelje

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2019, 06:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MALTEMI" NOSE ŽIVOTE SRBA Slađan se utopio na istoj plaži gde i njegov MLADI SUGRAĐANIN pre dve nedelje

Spasioci su čak 15 minuta pokušavali da spasu život Stepanoviću

Na jednoj od omiljenih plaža Srba u Grčkoj za samo dve nedelje život su izgubila dvojica Požarevljana!

Slađan Stepanović (50) utopio se u ponedeljak popodne naočigled velikog broja turista u Olimpik Biču nadomak Paralije. Na istom mestu 22. avgusta nastradao je njegov sugrađanin Stefan Pantić (19).

Stepanović je najverovatnije doživeo infarkt, nakon čega ga je poklopio talas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i on se udavio.

Kako se nezvanično saznaje, spasioci su čak 15 minuta pokušavali da spasu život čoveku, ali nije mu bilo pomoći.

- Telo Slađana Stepanovića (50) iz Požarevca u ponedeljak je oko 17 sati pronađeno je u moru. Odmah je prebačen u bolnicu u Kateriniju, ali su tamo lekari samo mogli da konstatuju smrt. Sada je u toku istraga, a tek nakon obdukcije tačno će se znati od čega je umro - ispričali su očevici.

Prema njihovim rečima, more je bilo uzburkano taj dan, a talasi su bili zaista ogronmi. Naišao je jedan veliki talas, preklopio ga i on se nagutao vode. Veoma je moguće i da je dok je plivao doživeo infarkt.

- Meštani i ljudi sa plaže odmah su zvali spasioce koji su došli neverovatno brzo. Više od 15 minuta pokušavali su da ga ožive, ali nesrećnom čoveku nije bilo pomoći. Na plaži se u tom trenutku nalazio i njegov prijatelj koji je zapomagao iz sveg glasa kada je video da Slađan ne reaguje - kaže ovaj očevidac.

Podsetimo, pored Stepanovića, pre samo dve nedelje, 22. avgusta, na istom mestu utopio se i njegov sugrađanin Stefan Pantić (19) iz sela Pečanica iz okoline Požarevca. On je na letovanje otišao sa sestrom, a pre sam polazak kući želeo je još jednom da se okupa.

Njega je udario talas, posle čega nije uspeo da ispliva na površinu.

Ana Nikolić, koja živi u Grčkoj, upozorava da u ovom periodu godine jaki olujni vetrovi prave velike talase, zbog čega je povećan broj utapanja.

- Plaža je peščana, nema stena u vodi i plitka je. Ipak ovih dana more je bilo nemirno. Krajem avgusta i početkom septembra duvaju čuveni vetrovi  "maltemi" koji izazivaju talase. To svakako utiče na veći broj utapanja. Na plaži dežura i spasilačka služba. Nažalost, kada se pre dve nedelje Stefan utopio, spasilaca nije nije bilo na plaži. Oni su štrajkovali jer im opština nije isplatila platu - naglašava Nikolić. - Dečko se udavio nedaleko od kućica za spasioce. Spasioci su druga linija pomoći. Dovoljno je tri do četiiri minuta da se osoba udavi i reakcija spasilaca često stigne prekasno.

IRONIJA U PUNOM SJAJU: Kombi pun droge vredne 200 miliona se zakucao u POLICIJSKI AUTO (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.